Banka Rezervë e Indisë mendon hapat fillestarë drejt një CBDC përfundimtare

RBI po përpiqet të gjejë metoda për të kontrolluar një CBDC ndërsa shkakton ndërprerje pak ose aspak për status quo-në e bankës.

Banka Rezervë e Indisë mendon hapat e parë drejt një CBDC përfundimtare

Banka Rezervë e Indisë, ose RBI, vazhdon të shqyrtojë lëshimin e një monedhe dixhitale të bankës rezervë, ose CBDC.

T Rabi Sankar, zëvendës guv i RBI, deklaroi në një fjalim të rregulluar nga Qendra Vidhi për Politikë Ligjore se monedhat dixhitale personale mund të jenë pjesë e asaj që bën CBDC të kërkohen përfundimisht. Ai mendoi se avancimi i RBI-së për CBDC-në e vet mund t'i ofrojë publikut të gjerë saktësisht përdorime të njëjta si monedhat dixhitale si Bitcoin, ndërsa kufizon ekspozimin e drejtpërdrejtë të përdoruesit tipik ndaj paqëndrueshmërisë. Ai përmendi:

"Në të vërtetë, ky mund të jetë faktori kryesor që zhytin bankat qendrore nga konsiderimi i CBDCs si një formë e sigurt dhe e qëndrueshme e parave dixhitale ... Rasti për CBDC për ekonomitë në zhvillim është i qartë - CBDC-të janë të dëshirueshme jo vetëm për përfitimet që krijojnë në sistemet e pagesave, por gjithashtu mund të jenë të nevojshme për të mbrojtur publikun e gjerë në një mjedis të QV-ve private të paqëndrueshme. "

Sankar vazhdoi që RBI aktualisht po hedh një vështrim në një teknikë ekzekutimi në faza dhe duke analizuar rastet kur një CBDC mund të zbatohet me ndërprerje pak ose aspak të status quo-së së bankës. Kryesorja e detajuar e një larmie shqetësimesh që do të kërkonin të analizoheshin para ekzekutimit të CBDC mund të mendohej vërtet. Ai mbajti në mend kërkesën që një faktor i kujdesshëm të merret në konsideratë në lidhje me mënyrën se si do të menaxhohen pagesat me pakicë, ose pagesat që ndodhin ndërmjet klientëve dhe organizatave. Shqetësimet e sigurisë, të përbërë nga shkalla e privatësisë së lejuar të përdoruesit, ishin gjithashtu për argument.

Të ngjashme: Banka ICICI e Indisë njofton përdoruesit e dërgesave për të udhëhequr larg Bitcoin

Nga çështjet e theksuara, Sankar u duk më i shqetësuar me rrëzimin e mbikëqyrjes dhe autoritetit të bankës rezervë. Ai u shqetësua se bankat standarde mund të humbin funksionin e tyre duke u mbështetur tek palët e treta, duhet t'u ofrohet përdoruesve privatë aftësia për të negociuar në mënyrë të besueshme vetë. Një shqetësim ndoshta i ligjshëm, konsiderohet se zhvilluesi i Bitcoin Satoshi Nakamoto zhvilloi sinqerisht inovacionin e blockchain si një metodë për t'i dhënë fund mbytjes që ai ndjente se bankat ishin të kënaqur në mënyrë të panevojshme në lidhje me disintermedimin.

Lexo artikullin:  Çmimi i Ethereum rritet mbi 3 mijë dollarë në 'zonën e kuqe' duke shkaktuar frikë nga shitja

Njerëzit që negociojnë pa një ndërmjetës mund të ulin gjithashtu aftësinë e bankës për të siguruar kredi për klientët, sipas Sankar Në deklaratën e tij megjithatë, autoritetet ndaluan punën për të pranuar zgjedhjet e ndryshme për lëshimin e kreditit të decentralizuar që lagja DeFi ka zhvilluar në të vërtetë - një larmi e cila ka aktualisht është kryer në mënyrë efektive.

Sankar deklaroi se ndërsa ka më shumë studime kërkimore për t'u bërë, mund të mos vonojë shumë që të futen në lëvizje punë pilot si në tregjet e shitjes me pakicë ashtu edhe në ato me shumicë:

“Vendosja e kësaj do të kërkojë kalibrim të kujdesshëm dhe një qasje të nuancuar në zbatim. Konsideratat e bordit të vizatimit dhe konsultimet me palët e interesit janë të rëndësishme. Sfidat teknologjike kanë gjithashtu rëndësinë e tyre. Siç është thënë, çdo ide duhet të presë kohën e saj. Ndoshta koha për CBDC është afër. ”

CBDC-të në fakt kanë fituar një tërheqje të madhe gjatë vitit të kaluar. Koreja e Jugut sapo zgjodhi një filial të blockchain të një biznesi rajonal në internet si furnizuesi i inovacionit për testet pilot të dixhitalit të saj të fituar. Anëtarët e personelit të Bankës së Kanadasë gjithashtu filluan një studim kërkimor që detajon avantazhet e mundshme të një CBDC. Ata mbanin në mend një larmi plusesh, që konsistojnë në heqjen e tarifave të marrëveshjes në kartën e debitit dhe tarifës, dhe mundësitë e brendshme për monedhën e programueshme. Në SH.B.A., Kryetari i Rezervës Federale deklaroi se një CBDC mund të minimizojë larminë e kriptovalutave që lëshohen.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju