Suksese në DEX? Zgjerimi i shpejtë i shkëmbimeve të kripto mund të dëmtojë financuesit e DeFi

Ndërsa DEX-të mbeten të grumbullojnë miliarda dollarë në TVL brenda ditëve nga lëshimi i tyre, disa shqetësohen nëse ata po kontrollojnë numrat e tyre.

Suksese në DEX? Shkëmbimet e kriptave me rritje të shpejtë mund të dëmtojnë investitorët e DeFi

Me rritjen e monedhave të ndryshme meme gjatë vitit 2014 përafërsisht, një mori e tërë e shkëmbimeve të decentralizuara (DEX) kanë mbetur në të vërtetë si dhe të grumbullojnë sasi të konsiderueshme të likuiditetit me sa duket gjatë natës. Si rezultat, një shumëllojshmëri e kompanive të sigurisë dhe të sigurisë në të vërtetë kanë filluar të hedhin dyshime gjatë javëve të tanishme që kanë të bëjnë me sigurinë totale dhe sigurinë, si dhe hapjen e këtyre sistemeve.

Për shembull, DEX ShibaSwap, i cili në të vërtetë ka pasur aftësinë për të përfituar nga tërheqja fillestare e dizajnit të Dogecoin (DOGE) me shenjën autoktone Shiba Inu (SHIB), kohët e fundit ishte në gjendje të grumbullonte një vlerë të plotë të siguruar (TVL) më të madhe se 1 miliard dollarë brenda një dite nga fillimi i tij. Kjo hedh dyshime mbi raportin e likuiditetit të DEX, veçanërisht duke marrë parasysh që paraqitja e procedurës u është ofruar marka të reduktuara nga klienti i sistemit DeFi Safety.

Kompania fillimisht mblodhi sigurinë dhe sigurinë indigjene të ShibaSwap, si dhe kriteret e sigurisë dhe sigurisë në një thjeshtë 3%, e cila është e shënuar mirë nën kufirin minimal të kalimit të sistemit prej 70%. Sidoqoftë, në përputhje me një auditim nga Certik, një kompani që ka bashkëpunuar më parë me të tjerët në sektor si Neo, Crypto com si dhe Ontology, DeFi Safety ngriti vlerësimin e ShibaSwap në 35%.

Programuesi i Soliditetit Joseph Schiarizzi kohët e fundit lëshoi ​​një paralajmërim të kërkuar lidhur me marrëveshjet e vendosjes së sistemeve të tilla të paprovuara, një problem që u deklarua gjithashtu nga eksperti i DeFi Watch Chris Blec

Blec specifikoi që, nëse, për shembull, tipari i lëvizjes së marrëveshjes së zgjuar të ShibaSwap është ende nën kontrollin e një personi të vetmuar, ekziston një mundësi që pronari i marrëveshjes mund të zgjedhë për të filluar një "funksion të migrimit" të ri, duke bërë të mundur ata për të marrë kontrollin e plotë të pishinës së sistemit të shenjave.

Përdoruesit kini kujdes

Për të fituar një kuptim shumë më të mirë të sigurisë dhe sigurisë-ose nuk i keni ato-të disa prej këtyre DEX-ve të reja, Crypto PumpLajmet e lidhura me Red, një ndërmjetës i lagjes për grumbulluesin e decentralizuar të bujqësisë me kthimHarvest Finance Në shikimin e tij, që nga krijimi i ofertave paraprake të monedhave - si dhe aktualisht prodhimi i bujqësisë - një numër i tërë i vendeve të reja të punës të sapokrijuara në fakt me sa duket ka fituar aftësinë për të prerë simbole jashtë ajrit të hollë, si dhe prodhimin e çmimit të tregut, vetëm me garanci, si dhe gumëzhitje akoma me pak material, duke përfshirë:

"Kohët e fundit, hapësira DeFi ka parë të hapen shumë DEX, duke premtuar të jenë protokolli tjetër më i mirë dhe duke ofruar shuma të mëdha shpërblimesh në shenja në këmbim të likuiditetit, por siç kemi parë gjithashtu kohët e fundit, hapësira është e rrënuar me mashtrime dhe 'rug tërheq 'që joshur njerëzit me premtime vetëm për të vjedhur fondet e tyre dhe të lënë prapa argumente të pavlefshme. "

Pa folur drejt për çdo lloj pune, Red specifikoi se sa herë që një përmbytje parash arrin në çdo lloj procedurë po ashtu shpejt, normalisht rekomandon që vërtet të jetë bërë pak këmbëngulje e duhur nga individët e saj. "Edhe nëse qëllimet e zhvilluesve ishin të mira, një defekt në çdo kod të vendosur shpejt mund të ndikojë keq te të gjithë," tha ai.

Lexo artikullin:  Një program inkubatori i fillimit DeFi do të mundësojë që blockchains të zgjedhur të arrijnë shpejt nivele të larta likuiditeti

Antoni Trenchev, partneri bashkë-menaxhues i platformës huadhënëse të aseteve dixhitale Nexo, tha për CryptoPumpLajmet se ka dy mënyra kryesore për të vlerësuar sigurinë e krijuesve të parave të automatizuara dhe DEX: 

“Në rast se kontrata është një degëzim i një platforme më të vendosur si Uniswap, duhet të shikoni nëse ka ndonjë modifikim të kontratës. Së dyti, sa e testuar dhe e vendosur në betejë është kontrata origjinale? Shpesh, këto janë lehtësisht të verifikueshme nga përdoruesit e zgjuar të teknologjisë me kontratë, por procesi ndryshon shumë për përdoruesit e përditshëm. ”

A po DEX-et fryjnë sintetikisht numrat e tyre TVL?

Individët që i japin likuiditet një sistemi normalisht shpërblehen me shpërblime të dukshme të bazuara në shenjë. Sipas Trenchev, ky dizajn funksional ka qenë në të vërtetë një pajisje e fuqishme për dizajnerë të shumtë për të ndarë suksesin e tyre me mbështetësit e tyre si dhe individët. Ai përfshiu aq shumë falë iniciativave prezantuese të ofrimit të procedurave të tilla si Kompleksi, kjo teknikë ka pasur në të vërtetë aftësinë për të tërhequr burime të mëdha fluksi.

Kjo deklaroi, një larmi në rritje e individëve në muajt e tanishëm kanë përfunduar në të vërtetë të shqetësuar me anën e shpërblimit të pikëve, duke tërhequr pronat e tyre jo shumë kohë pasi stimujt e tyre janë lëshuar në të vërtetë. "Skuadrat mund të tërheqin likuiditet, por në planin afatgjatë, mënyra e vetme për ta mbajtur atë do të ishte përmes ndërtimit të produkteve, shërbimeve dhe përvojave të qëndrueshme që njerëzit duan," specifikoi Trenchev.

Duke ofruar kuptimet e tij mbi temën e diskutueshme të rritjes së kostos së jetesës TVL sintetike, Ross Middleton, themeluesi si dhe polici kryesor ekonomik për DeversiFi, një sistem tregtar i financimit të decentralizuar të shtresës dy (DeFi), informoi Crypto PumpLajmet që DEX-të me çmim të ulët kanë aftësinë për të fryrë sintetikisht sasitë e tyre duke pasur parasysh se ka vërtet pak çmim financiar për tregtimin, duke specifikuar:

“Meqenëse ShibaSwap është i bazuar në Ethereum, tregtarët janë ende duke paguar tarifat e gazit për të ndërruar dhe për këtë arsye vëllimi i ndërrimit është me të vërtetë i vërtetë. Vëllimi i ndërrimit mund të drejtohet gjithashtu nga tregtarët që ndërrojnë argumentet në mënyrë që të marrin raportet e sakta të argumenteve të nevojshme për të siguruar likuiditet në DEX dhe për të fituar shpërblime të minierave të likuiditetit. "

Në sytë e Middleton, ekzaminimi i mirëfilltë për ShibaSwap do të jetë sigurisht nëse mund të ruajë sasitë e tij aktuale të tregtisë për një kohë më të gjatë në shtëpi, veçanërisht pasi stimujt e minierave të procedurës mbeten të mbarojnë.

Lexo artikullin:  Krijuesi DAO të likuidojë Fondacionin si dhe të decentralizohet edhe një herë

Kjo deklaroi, ai e pranoi që duke marrë parasysh që ShibaSwap ka pasur në të vërtetë aftësinë për të ndërtuar një emër të fortë të markës tregtare për vete - me zonën e saj të mbështetjes që raportohet të jetë 300,000 të qëndrueshëm - individët mund të jenë në të vërtetë të favorshëm në punë, megjithëse në çast.

Gjatë, mungesa e tubacioneve të kullimit të likuiditetit nga

Ndërsa i rekomandon ShibaSwap që Ethereum mund të mos ketë qenë në të vërtetë në gjendje të fitonte zemrat si dhe mendjet e Megjithatë thjesht.

Në shqyrtimin në Trenchev term është një nevojë për të "niceshtë mirë të shohësh një auditim nga Certik, por auditimet nuk kapin gjithçka dhe për këtë arsye, LP duhet të jenë të kujdesshëm", nga një këndvështrim i sigurisë,

Kështu që në të vërtetë është përmirësuar Ethereum, rrjedhimisht, transportuesit e tij të likuiditetit (LP) nuk zbulohen ndaj kërcënimeve të fshehura të sigurisë dhe sigurisë që hasin zinxhirë anësorë ose bllokues qendrorë.

, e vërteta mbetet akoma se mjedise të tilla ende nuk janë testuar në betejë. (*) Pikëpamja, marrëveshjet e mençura të DEXs që lulëzojnë të lidhura me monedha si DOGE si dhe SHIB kërkojnë vërtet që të qëndrojnë në provimin e kohës para se të fillojnë financuesit vendosja e parave të gatshme në to. (*) përmendi ai. (*), sigurisht që do të interesohet të shohim saktësisht se si mbetet të zhvillohet kjo dhomë, veçanërisht pasi tregu DeFi mbledh një numër të madh të rrymës së zakonshme falë aktualizimeve (*) si dhe azhurnimeve të ardhshme. (*)

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju