Bankierët nxitojnë të rregullojnë pagesa ndërkufitare ndërsa Konkurrenca e Crypto nxehet

Bankierët nxitojnë të rregullojnë pagesat ndërkufitare ndërsa Konkurrenca e Kriptos ngre 101

Tregu bankar duket se do të luftojë me kripto– dhe po përpiqet të mundë monedhat dhe mbështetësit e tyre në lojën e tyre video, me Banka për Zgjidhjet Ndërkombëtare (BIS) në vijim në këmbë të rrjetit global të pagesave SWIFT në një sulm të ri.

Dje,Cryptonews com raportoi se SWIFT në të vërtetë ka lëshuar një shërbim të ri që lejon organizatat dhe klientët të dërgojnë pagesa "shpejt dhe në mënyrë transparente" direkt nga llogaria e tyre e kontrollit. Tani BIS në të njëjtën mënyrë i është kërkuar edhe luftës me një plan për platformën e saj të re të lidhjes "sistemet e pagesave kombëtare në kohë reale".

Natyra e rrjedhshme ndërkufitare e Crypto ka qenë prej kohësh zili e bankave të shumta dhe organeve globale - të cilat ende kanë probleme me opsione standarde më të ngadalta, me kosto të lartë.

Në një njoftim për shtyp të treguarCryptonews com, BIS përmendi që Qendra e saj e Inovacionit dhe Autoriteti Monetar i Singaporit (MAS) - banka rezervë e Singaporit dhe rregullatori primar monetar - në të vërtetë kishin bashkë-botuar një propozim për "rritjen e lidhjes së rrjetit të pagesave me pakicë në kohë reale".

Një sistem, Korporata Kombëtare e Pagesave të Indisë rekomanduar në botim, mund të shohim se "pagesat ndërkufitare në kohë reale" përfunduan duke qenë "një realitet në dy-katër vitet e ardhshme".

Përparimi i takon përpjekjeve të Projektit Nexus të kremtimeve, të cilat ata deklarojnë se do të furnizojnë lidhjet bankare "me adaptime minimale".

"Propozimi i propozuar", ata përfshinë, përbën "standardet teknike, udhëzimet operacionale dhe funksionalitetet e zakonshme" dhe u krijua pas një lidhjeje "të suksesshme" midis Singaporit dhe "rrjeteve kombëtare të pagesave" të Tajlandës, dhe përfshiu bashkëpunimin e një larmie të rëndësishme bankat rezervë.

BIS promovoi një shërbim të quajtur Nexus Gateways, të cilin deklaroi se do të "zhvillohej dhe implementohej nga operatorët e sistemeve kombëtare të pagesave të vendeve pjesëmarrëse". Kjo platformë, përfshirë, do të "koordinonte" problemet që konsistojnë në pajtueshmëri, shndërrim në Forex, përkthimin e mesazheve dhe renditjen e pagesave.

Në të njëjtën mënyrë ngacmoi një Skemë Nexus "gjithëpërfshirëse", e cila "përcakton kornizën e qeverisjes dhe rregulloren" për "pjesëmarrjen në sistemet e pagesave me pakicë, bankat dhe ofruesit e shërbimeve të pagesave për të koordinuar dhe efektuar pagesa ndërkufitare përmes rrjetit".

Lexo artikullin:  XDEFI Wallet lançon programin e likuiditetit pasi integron Terra

Por, për më tepër, BIS deklaroi se pjesëmarrja e kombeve "do të duhet të miratojnë protokollet Nexus vetëm një herë" nëse ata dëshirojnë të hyjnë në rrjetin e ri të pagesave ndërkufitare, duke eleminuar status quo-në, e cila ka nevojë për kombet që të godasin me shpejtësi pagesa të shumta ofertat e lidhjeve mbi baza dypalëshe.

Trupi kërkoi reagime për "raportin teknik" të tij.

Beno ît Cœuré, Shefi i BIS Innovation Hub, u vlerësua të përmendte se Nexus "po përpiqej të arrinte ekuivalentin e protokolleve të internetit për sistemet e pagesave".

Dhe Sopnendu Mohanty, Zyrtari Kryesor i MAS-it për Fintech, përfshiu që Innovation Hub po merrej me "ulje të konsiderueshme të kostove në transfertat e pagesave ndërkufitare" me anë të "përmirësimeve" në "lidhjen e drejtpërdrejtë midis sistemeve të pagesave më të shpejta vendase" dhe " këmbimi i huaj pa fërkime në infrastrukturat e përbashkëta të përbashkëta të vendbanimeve me shumicë. ”

Në fillim të këtij viti, SWIFT dhe BIS bashkë-pritën një hackathon që synonte të theksonte kapacitetin e pagesave të reja ISO 20022 bazë dhe API-të e tij si pjesë e një përpjekje për të bërë pagesa ndërkufitare "më të shpejta, më të lira dhe më transparente".

.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju