Nyjet Blockchain: Monetarizoni Burimet dhe Kontribuoni në Rritjen e Kriptos

Përgjegjësia: Zona e Talk Industrisë përfshin njohuri nga lojtarë të tregut kripto dhe nuk është pjesë e materialit editorial tëCryptonews com.

Nyjet e bllokimit

Nyjet Blockchain janë një pjesë themelore e pajisjeve peer-to-peer pasi ato bëjnë të mundur ndërveprimin brenda rrjetit. Ato janë krijuar për të mbështetur natyrën e decentralizuar të mjediseve blockchain duke mundësuar përfshirjen e rrjetit. Në thelb, çdokush mund të shtojë në rrjetet blockchain duke krijuar një nyje të furnizuar që plotësojnë burimet e nevojshme.

Nyjet mbajnë një kopje totale të informacionit të regjistruar në një rrjet blockchain, duke e bërë të vështirë kontrollimin e marrëveshjes ndërsa më shumë vlerësues të nyjeve regjistrohen në rrjet. Në thelb, nyjet e bllokimit mundësojnë përdoruesit të kryejnë funksione të tilla si vërtetimi i marrëveshjeve, marrja pjesë në marrëveshjen e rrjetit dhe përfshirja e blloqeve të reja.

Duke ndjekur propozimin e tyre të vlefshëm, nyjet blockchain mund të konsiderohen si një rrjet i 'kompjuterëve' të lidhur që kapërcejnë mjedisin e kriptos. Ta themi thjesht, nyjet janë përgjegjëse për saktësinë e informacionit që regjistrohet në zinxhir. Kjo i vë ata në qendër të rrjeteve blockchain duke luajtur kështu një funksion të konsiderueshëm në mbajtjen e decentralizimit.

Roli i nyjeve Blockchain në Decentralizimin e Crypto

Përkundër financimit konvencional, kriptoja është ndërtuar në arkitekturë të decentralizuar. Kjo sugjeron që shumë njerëz drejtojnë rrjetet të cilat mbështesin kriptomonedhat si Bitcoin dhe Ethereum në vend të një feste qendrore, e cila në shumë raste do të ishte një ndërmjetës monetar. Për të ruajtur këto lehtësira të decentralizuara, nyjet blockchain funksionojnë si vlerësues të rrjetit, funksioni i të cilave është të garantojnë që mjedisi të funksionojë me sukses dhe në një mënyrë të decentralizuar.

Veçanërisht, përfundimi i të qenit një vlerësues i nyjeve në mjedisin kripto ka disa përfitime. Disa nga këto përbëhen nga stimuj përfitimi të bazuar në marrëveshjet që kalojnë përmes një kanali të veçantë të nyjes blockchain. Këto përpjekje janë krijuar për të tërhequr më shumë vlerësues nyjesh pasi kripto është ende në fazat e saj të hershme. Përveç kësaj, vlerësuesit e nyjeve kanë mundësinë të mbajnë një vëzhgim për shëndetin e rrjeteve të bllokimit si Bitcoin, duke treguar përfundimisht në shkallën e posedimit dixhital.

Kjo deklaroi, ka shanse të shumta për të përfunduar të qenit një vlerësues i nyjeve në kripto. Blockchain i Bitcoin, i cili ishte i pari që nisi, aktualisht mbështetet nga mbi 12,900 nyje, ndërsa Ethereum ka më shumë se 8,300 nyje aktive që nga koha e shtypit. Detyrat e veçanta të sektorit të Financave të Decentralizuara (DeFi) në të njëjtën mënyrë janë shfaqur gjithashtu, duke ofruar metoda më të lëmuara për të përfunduar të qenit një vlerësues i nyjeve.

Lexo artikullin:  Të hënën, menaxherët e 2 trilion dollarëve marrin qasje në Crypto + More News

Cilat janë kërkesat për t'u bërë një vlerësues i nyjeve?

Siç u theksua më parë, disa kërkesa duhet të përmbushen para se të mund të ekzekutohet një nyje bllokuese e plotë ose me peshë të lehtë; lloji i fundit i procedurave të nyjeve merret më shpejt. Ata thjesht mbajnë një pjesë të vogël të informacionit të regjistruar në një rrjet specifik blockchain.

Për rrjete të tilla si Bitcoin, procedura për të përfunduar të qenit një vlerësues i nyjeve është mjaft i kushtueshëm dhe kërkon shumë burime. Kjo pasi që kërkohet që të ketë pajisje të fuqishme në të vërtetë të kombinuara me SSD me performancë të lartë, mbi 50 GB zonë kompliment dhe ueb të shpejtë.

Për fat të mirë, tregu tani përfshin më shumë shanse që u mundësojnë klientëve potencialë të përfundojnë duke qenë vlerësues të nyjeve në tërheqjen e detyrave me shpejtësi. Disa nga përpjekjet që aktualisht përfshijnë një metodë të thjeshtë dhe fitimprurëse për të përfunduar si vlerësues të nyjeve përbëhen nga procedura e bllokimit të Celer's cBridge dhe Minima. Zona e mëposhtme thekson se si mund të përfundojë të jetë një vlerësues i nyjeve në secilin mjedis.

1. Blerësi

Celer cBridge është një artikull i Celer Network krijuar për të rritur transferimin e vlefshëm në të gjithë procedurat e bllokimit. Ura lidh rrjetet e bllokimit të shtresave -1, të tilla si Ethereum me rrjetet e shtresave -2, të përbërë nga Arbitrum, Optimistic dhe Celler Rollups në kriptë.

Vlerësuesit e nyjeve të bllokimit të mundshëm mund të marrin pjesë në rrjetin cBrid duke krijuar nyje për t'i shtuar performancës së tij. Procedura në të vërtetë ka një kufi më të ulët prej 40% në marrëveshjet e kapërcimit, ndërsa vlerësuesit e nyjeve cBridge marrin 50% të pjesës së të ardhurave. Duke supozuar se një marrëveshje prej $ 1,000,000 është zgjidhur, vlerësuesit e nyjeve cBridge mund të bëjnë deri në 4,000 $ marzhe bruto.

2. Minima

minima është një mjedis tjetër kripto ku përdoruesit mund të ekzekutojnë nyjet e bllokuara dhe kontraktuese të plota. Kjo procedurë e bllokimit ultra-të dobët përqendrohet në përfshirjen e veglave IoT me botën e bllokimit, duke u mundësuar përdoruesve të kriptos të drejtojnë nyje nga gizmos e tyre elektronike, të përbërë nga pajisje inteligjente. Duke vepruar kështu, procedura synon të rrisë nivelin e saj të decentralizimit pasi më shumë vlerësues të nyjeve mund të regjistrohen shpejt në rrjet.

Për më tepër, Minima gjithashtu përfshin një program shpërblimi që shpërblen vlerësuesit e nyjeve me 1x monedhë Minima çdo ditë. Këto përfitime u kreditohen vlerësuesve të nyjeve çdo javë. Që nga koha e shtypit, programi i konfirmimit të nyjes Minima ofrohet përmes mirëseardhjes së rekomandimeve ose regjistrimit në një listë pritjeje.

Lexo artikullin:  Gjiganti i Këmbimit Kinez do të ndalojë zgjerimin në mes të krizës kripto në Korenë e Jugut

përmbledhje

Mjedisi i kriptuar specifikohet aktualisht nga arkitektura e tij e decentralizuar dhe shanset për të marrë pjesë lehtë nga kudo në botë. Një pjesë e madhe e këtij elementi të decentralizuar mbështetet nga nyjet blockchain, duke i bërë ato një pjesë të rëndësishme të të gjithë tregut. Duke pasur parasysh që çdokush mund të krijojë një nyje blockchain, tregu është më i sigurt se do të përfundojë edhe më i decentralizuar.

Sidoqoftë, është gjithashtu thelbësore të mbani në mend se drejtimi i nyjeve blockchain në Bitcoin ose Ethereum mund të jetë i mundimshëm. Kjo pengesë mund të konsiderohet si një vështirësi e konsiderueshme ose një shans për të parë përpjekjet e tjera të bllokimit të zinxhirit që përfshijnë vlerësuesit e nyjeve. Për më tepër, disa nga këto detyra të ardhshme blockchain po shkojnë përtej dhe përtej për të përfshirë stimuj të ndjeshëm përfitimi për përfshirjen e rrjetit.

Sipas modelit të vazhdueshëm, përdoruesit e kriptos dhe hyrësit e mundshëm të tregut ka të ngjarë të kalojnë në mjedise që bëjnë të mundur që përdoruesit të krijojnë nyje të bllokimit të shpejtë. Kjo sugjeron që niveli i decentralizimit në afrimin e detyrave të tilla si cBridge dhe Minima është gati të rritet shpejt. Kjo deklaroi, mjedisi i kriptos është ende në fazat e tij të foshnjës dhe mund të zgjasë pak më shumë para se palët e interesuara të kuptojnë plotësisht propozimin e vlefshëm në konfirmimin e nyjes.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju