Vulnerabiliteti MEV i Ethereum për të qenë 'më pak problem' - Buterin

Vulnerabiliteti MEV i Ethereum për të qenë 'më pak i një problemi' - Buterin 101

Bashkëthemeluesi i Ethereum (ETH) Vitalik Buterin deklaron se do të bëhet më e vështirë për yjet e këqij të përdorin një dobësi që i lejon ata të sulmojnë rrjetin, duke dëmtuar atë dhe përdoruesit e tij.

Siç është raportuar, një "projekt personal" (tani i pezulluar) nga projektuesi dhe CEO i platformës hackathon Eventornado, Edgar Aronov, në të vërtetë është folur shumë kohët e fundit, pasi kjo do të mundësonte "riparim sipas kërkesës". Një reorg është një riorganizim programor i zinxhirëve që lejon minatorët të heqin qafe blloqet e vlefshme më parë nga një blockchain.

Ata 'kthehen në kohë' për të kapur Vlerën e Nxjerrëse të Minatorit (MEV) - një hap i fitimeve që një minator mund të bëjë përmes aftësisë së tyre për të konsistuar në mënyrë arbitrare në, për të lënë jashtë, ose për të ri-porositur marrëveshje brenda blloqeve që ata prodhojnë.

Sidoqoftë, rrjeti Ethereum është planifikuar për kombinim Ethereum 2.0 (parashikuar në fund të vitit 2021) - kur rrjeti ekzistues i Ethereum "bashkohet" me sistemin e provës së aksioneve të zinxhirit fener (PoS).

Sipas Buterin dhe Kërkimi i paradigmës partneri Georgios Konstantopulos, ndryshe nga sa shihet në rrjetet e provës së punës (PoW), zinxhiri i fenerëve të Ethereum kryen një procedurë PoS 'Gasper' dhe 2 funksione gjatë gjithë prodhimit të bllokut:

  1. propozues: një vlerësues ngarkohet me propozimin e një blloku;
  2. vërtetuesit: një grup vlerësuesish që votojnë mbi cilat pengesa mendojnë për kreun e zinxhirit kanonik.

Prandaj, argumentoni autorët, pasi kombinimi, reorg konfirmon se "do të bëhet shumë më pak problem", dhe më i vështirë për t'u kryer, "sepse vërtetuesit e vetëm ose grupet e vogla të vërtetuesve nuk mund të rigjenerojnë një bllok më vete".

Bërja e një reorg drejt duhet që armiku të menaxhojë afër 50% të të gjithë vlerësuesve, sipas autorëve.

Çdo 12 sekonda ka një "vend të caktuar", i cili përfaqëson një shans për të propozuar një bllok, dhe për secilin, një algoritëm i përzier zgjedh një komitet të vlerësuesve në mënyrë pseudorandomike - kështu që agresorët "nuk kanë një mënyrë për të përqendruar vlerësuesit e tyre në një vend të vetëm. "

Siç u tha më parë, në PoS, janë vlerësuesit që po bëjnë atë që minatorët kryejnë në PoW. Vlerësuesit zgjidhen rastësisht për të prodhuar blloqe dhe janë të përgjegjshëm për ekzaminimin dhe verifikimin e blloqeve që nuk i prodhojnë.

Lexo artikullin:  Padia XRP: SEC pranon të vulosë ekspozitat në mosmarrëveshjen Interrogatories, Këtu Pse

Reorgjet e shkurtra ndodhin gjatë gjithë kohës për shkak të vonesës, thanë autorët. Ato nuk janë vdekjeprurëse, megjithatë kanë "pasoja të rëndësishme të dëmshme" për rrjetin, posaçërisht: shpenzimet e nyjeve, përkeqësimin e përvojës së përdoruesit, rritjen e ndjeshmërisë ndaj sulmeve 51% dhe trajtimin e paparashikueshmërisë së kontekstit që rrit cenueshmërinë e marrëveshjeve të financimit të decentralizuar (DeFi) dështimi, rezultatet më të këqija se sa pritej të tregtisë, ose dëmtimi i nxjerrjes së MEV.

Reorgjet e gjata janë të pazakonta dhe janë "pothuajse gjithmonë për shkak të dështimit ekstrem të rrjetit, gabimeve të klientit ose sulmeve me qëllim të keq. […] Në rastin më të keq, reorgjet e shpeshta mund të anulojnë plotësisht sigurimet e zgjidhjes së një blockchain dhe ta parandalojnë atë të përparojë".

Sidoqoftë, autorët deklaruan se,

Për më tepër, ribërjet e gjata nuk janë të mundshme pasi të gjitha blloqet që kanë më shumë se 2 data në të kaluarën janë "përfunduar", duke treguar se është e vështirë të kthehesh para tyre, thanë ata.

Por Buterin dhe Konstantopulos mbajnë në mendje se "mbetet një rrezik i vogël" dhe do të kërkohen më shumë azhurnime për t'i parandaluar ato. "

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju