Shefi i Bankës së Kinës lëshon paralajmërim DeFi

Shefi i Bankës së Kinës lëshon Paralajmërim DeFi 101

Kreu i mëparshëm i gjigantit të biznesit bankar në pronësi të shtetit Banka e Kinës në fakt ka dërguar një paralajmërim në lidhje me financimin e decentralizuar (DeFi) dhe kriptokurencitë.

Sipas Business Herald të shekullit të 21 -të, me anë të East Money, Li Lihui, i cili u zgjodh President i Bankës së Kinës në 2004, përmendi se "financat e decentralizuara i kanë dhënë një sfidë modelit tradicional të financimit të centralizuar". Ai përfshiu që DeFi është "e ndarë" nga "sistemi financiar aktual", jashtë "mbikëqyrjes" së rregullatorëve të tij - të cilit "duhet t'i kushtohet shumë vëmendje dhe vigjilencë".

Li, një anëtar i Partisë Komuniste Kineze duke pasur parasysh që viti 1975, nuk mban asnjë përqindje ndikimi në Pekin, ku ai aktualisht drejton sistemin e studimit të kërkimit blockchain në Shoqata e Financave të Internetit në Kinë.

Duke folur në një forum aktual të teknologjisë në internet, ai diskutoi se kur kishte të bënte me DeFi "vëmendja duhet t'i kushtohet masës në të cilën do të zëvendësojë financat tradicionale".

Ai pyeti në mënyrë retorike:

Ai gjithashtu dha atë "globalisht", DeFi do të përfundonte të ishte një "çështje e nxehtë" për rregullatorët monetarë në të ardhmen. "

Por Li nuk eliminoi alternativën e përpjekjes për të shfrytëzuar avantazhet e sektorit, duke dhënë:

Ekzekutivi i Shoqatës së Financave të Internetit në Kinë përfshiu që DeFi tani po zbulon "shenja të shkallëzimit dhe globalizimit", me sektorin monetar kinez "ende për t'iu përgjigjur aktivisht sfidës".

Ai rekomandoi që një metodë me tre drejtime mund të ndihmojë Kinën të japë një reagim efektiv, veçanërisht:

  • Ndërtimi i juanit dixhital në "monedhën më të mirë dixhitale të bankës qendrore në botë (CBDC)". Li tha se ky hap do të ishte "i favorshëm për ruajtjen e sigurisë financiare të Kinës në epokën e ekonomisë dixhitale dhe do të mbronte sovranitetin monetar të Kinës si një" përgjigje ndaj ndikimit të monedhave dixhitale të fuqishme [jo-kineze] dhe "ndikimit të kriptomonedhës në sistemi monetar ekzistues dhe sistemi financiar. ”
  • Më shumë politika, në llojin e "ndërtimit" të një "pengese të sigurisë kineze për financat dixhitale".
  • Zhvillimi rregullator, veçanërisht në aspektin teknik - si pjesë e një kuote për "uljen e kostove rregullatore".
Lexo artikullin:  Poligoni (MATIC) tejkalon adresat ditore aktive të Ethereum për herë të parë në histori

.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju