FMN thotë se bërja e Bitcoin një monedhë kombëtare është një 'shkurtore e pa këshillueshme'

FMN thotë se bërja e Bitcoin një monedhë kombëtare është një 'shkurtore e pa këshillueshme' 101

Ndërsa El Salvador po përgatitet të bëjë tender ligjor për bitcoin (BTC) këtë shtator, Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) lëshoi ​​një tjetër kujdes, duke u shqetësuar se kjo zhvendosje "është një rrugë e shkurtër e pa këshillueshme".

Ndërsa qeveritë federale kërkojnë të "rritin" për të furnizuar avantazhet e përdorura nga inovacioni që qëndron në themel të kripto-bashkësive, së bashku me të përfitojnë nga llojet e reja, dixhitale të parave të gatshme, duke e bërë këtë përmes përqafimit të një kriptoje të vërtetë mund të jetë e pasigurt, pasi që ata kërkojnë të mbrojnë stabilitetin, performancën, barazinë dhe qëndrueshmërinë ekologjike, sipas 2 drejtorëve në FMN. Sidoqoftë, mbështetësit e kriptos argumentojnë se kjo është pikërisht ajo që sjell BTC.

Në një postim, Këshilltari Financiar dhe Drejtori i Departamentit të Tregjeve Monetare dhe Kapitale të FMN-së Tobias Adrian dhe Këshilltari i Përgjithshëm dhe Drejtori i Departamentit Ligjor të FMN-së Rhoda Weeks-Brown, argumentojnë se përfitimet e risive themelore të kriptos nuk duhet të neglizhohen, pasi këto konsistojnë në kapacitetin për pagesa më pak të kushtueshme dhe shumë më të shpejta, shërbime monetare më gjithëpërfshirëse, qëndrueshmëri të shtuar, etj.

Sidoqoftë, "përpjekja për t'i bërë kripto-bashkësitë një monedhë kombëtare është një rrugë e shkurtër e pa këshillueshme", deklaruan ata. "Si monedhë kombëtare, kripto-bashkësitë - përfshirë Bitcoin - vijnë me rreziqe thelbësore për stabilitetin makro-financiar, integritetin financiar, mbrojtjen e konsumatorit dhe mjedisin."

Në shumicën e rasteve, kërcënimet dhe shpenzimet tejkalojnë avantazhet e mundshme të bërjes së një kripto një monedhë mbarëkombëtare, thanë autorët, duke vazhduar për të përshkruar argumentet e tyre.

"Kostoja më e drejtpërdrejtë e përvetësimit të përhapur të një kriptoasete siç është Bitcoin është për stabilitetin makroekonomik," deklaruan ata. Për shtëpitë dhe organizatat, të kesh produkte dhe shërbime me çmim në 2 monedha do të nënkuptojë shoqërim dhe burime të zgjedhura se cilat para të gatshme për të mbajtur.

Dhënia e statusit ligjor të tenderit për një kriptovalutë tregon se ajo kriptë duhet të pranohet nga huadhënësit në pagimin e zotimeve financiare, të përbërë nga taksa. Për qeveritë federale, të ardhurat do të ekspozoheshin ndaj rrezikut të kursit të këmbimit nëse taksat vlerësoheshin me çmim para kohe në një kripto-kasetë ndërsa shpenzimet qëndronin kryesisht në fiat, ose anasjelltas.

Politika monetare "do të humbasë kafshimin", pasi bankat rezervë nuk mund të vendosin norma interesi në një valutë të huaj. Për kripto, nuk është e mundur të "importosh" besueshmërinë e një politike tjetër financiare.

Kostot e brendshme mund të përfundojnë të jenë të paqëndrueshme si rezultat, dhe edhe nëse të gjitha kostot vlerësoheshin me çmim në BTC, kostot e produkteve dhe shërbimeve të importuara "do të luhateshin masivisht".

Do të kishte një goditje të stabilitetit monetar, argumentojnë autorët. Kapaciteti i përdorimit të kripto-grupeve për pastrim parash, evazion fiskal ose financim të terrorizmit mund të kërcënojë sistemin monetar të një kombi, bilancin financiar dhe marrëdhëniet me kombet e huaja dhe bankat raportuese.

Lexo artikullin:  Lojrat Blockchain 'Mund të jenë çelësi për adoptimin masiv', duke tejkaluar DeFi, NFT - Raport

Edhe pse Task Forcë e Veprimit Financiar (FATF) në të vërtetë ka vendosur një kërkesë për kontrollimin e zotërimeve virtuale për të zvogëluar këto kërcënime, FMN shprehet se zbatimi i tyre nuk është ende konstant në të gjithë kombet.

Bankat dhe bankat e tjera mund të ekspozohen ndaj paqëndrueshmërisë së kriptës, megjithëse nuk është "e qartë nëse rregullimi i kujdesshëm ndaj ekspozimeve ndaj valutës së huaj ose aktiveve të rrezikshme në banka mund të përkrahet nëse bitcoin, për shembull, do t'i jepej statusi i ligjshëm i tenderit".

Cryptos nuk ka të ngjarë të përfundojë të jetë e popullarizuar në vendet me inflacion të qëndrueshëm dhe kurs të këmbimit valutor dhe organizata të besueshme, pasi të dy shtëpitë dhe organizatat do të kishin pak shpërblim për të çmuar / kursyer në kripto konsideruar se ato janë të paqëndrueshme dhe "pa lidhje me ekonominë reale" "

Përdorimi i një monedhe rezervë të njohur ndërkombëtarisht, të tilla si USD ose EUR, mund të jetë më tërheqëse edhe në ekonomi mjaft më pak të qëndrueshme, thanë autorët.

Shqetësimet ligjore dalin nga realiteti se statusi ligjor i tenderit ka nevojë që një metodë pagese të jetë zakonisht e disponueshme - megjithatë hyrja në internet dhe inovacioni i kërkuar për të lëvizur kripto nuk janë, gjë që ngre çështje në lidhje me drejtësinë dhe shtesën monetare.

Sa për argumentin se përqafimi i kriptos do të përfitonte nga pa bankat, autorët deklarojnë se ata mund të përfundojnë të jenë një makinë e popullarizuar për të paguar, megjithatë jo për të blerë me vlerë, pasi "do të shkëmbehej menjëherë në monedhën reale".

Por, ekziston një 'sidoqoftë' që mund të jetë i dobishëm për kripton dhe përdorimin e tij mbizotërues, për postimin: "monedha reale" mund të mos ofrohet vazhdimisht lehtësisht; mund të mos transferohet shpejt; dhe lloje të tjera parash mund të ndalohen / kufizohen në disa kombe.

Sidoqoftë, sipas Adrian dhe Weeks-Brown, përdorimi mbizotërues i kriptoasetave do të dobësonte mbrojtjen e klientëve, pasi klientët mund të humbnin pasuri për shkak të paqëndrueshmërisë, mashtrimeve, sulmeve kibernetike ose problemeve teknike në inovacionin tjetër të fortë themelor.

Së fundmi, duke konsideruar që BTC është minuar, "pasojat ekologjike të adoptimit të këtyre kripto-tastave si një monedhë kombëtare mund të jenë të tmerrshme", përfunduan ata, duke ritheksuar çështjet e mëparshme që ishin ekspozuar shumë herë.

Cryptoverse jep përgjigje

Cryptoverse agjëroi për të folur në lidhje me postimin, me disa duke thënë se ai "përmbledh çdo pjesë të FUD [frikës, pasigurisë, dyshimit] dhe dezinformimit të disponueshëm" dhe materialit të tij si një "tepricë e deklaratave normative dhe të njëanshme".

Në thelb, sipas vërejtjeve, duket se postimi ishte i pasaktë dhe i drejtë: i pasaktë në argumentet dhe parashikimet e tij, të cilat aktualisht janë zhdukur dhe ekspozuar shumë herë më parë, megjithatë po ashtu pasi kriptovalutat nuk kërkojnë sistemin konvencional - saktësisht e kundërt. Ato janë zhvilluar për ta parandaluar atë. Dhe kjo është ajo ku postimi mund të jetë i duhur - kriptoja sigurisht që është një rrezik për organizatat konvencionale, pasi që qëllimi i tij, së bashku me objektivin e të gjitha lehtësive që e rrethojnë, është t'i ndryshojë ato dhe / ose të sigurojë një mundësi.

Lexo artikullin:  Thyerja: FinCEN Lidh 5.2 Miliardë dollarë me Pagesat Ransomware me Bitcoin ($ BTC)

Ekonomisti Daniel Sanchez argumentoi se "mashtrimi i të qenit në gjendje të kontrollojë" politikën financiare "po ndikon në deficitet tregtare të shumë vendeve".

Për të, qëllimi i përdorimit të kripto nuk është i bollshëm, megjithatë negociohet lehtë, me informacionin e dukshëm në blockchain dhe lehtësisht të disponueshëm për të gjithë - duke mos pasur para të individëve "të zhvendosura për të financuar luftërat, pushtimet dhe fallacionet e politikës inflacioniste të rritjes".

Për më tepër, Sanchez mbajti në mend se aktualisht ka opsione të bëra ose në procedurë për të prodhuar argumentet e bëra në post. Për shembull, ekzistojnë opsione pa kosto dhe mjete plotësuese të disponueshme për shërbimet e përdorura nga bankat me pakicë.

Kur bëhet fjalë për rënie, inflacioni, së bashku me individët që humbin pasurinë për mashtrime, këto ndodhin çdo ditë me fiat, kanë theksuar në të vërtetë komentues të shumtë. It'sshtë shtypja e parave të gatshme dhe politikat e kushtueshme financiare që janë një rrezik për stabilitetin monetar dhe financiar, thanë ata.

Për një komentues të pjesës së FMN-së, kombi përdori BTC "për të zgjidhur çështjen JU, FMN duhej të merrte".

.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju