Konkurrenca SWIFT Ups me Crypto, Hap Shërbimin e Pagesave të Shpejta dhe Transparente

Gara SWIFT Ups me Crypto, Hap Shërbimin e Pagesave të Shpejta dhe Transparente 101

Rrjeti global i pagesave bankare SWIFT duket se synon të zhvillojë vetveten si një konkurrencë më e fuqishme e kriptovalutave - në të vërtetë ajo thjesht ka prezantuar një shërbim krejt të ri, të cilin ata thonë se u lejon shërbimeve dhe klientëve të dërgojnë pagesa me shpejtësi, siguri dhe transparencë drejtpërdrejt nga llogaria e llogaritjes.

SWIFT Go lejon bankat të përdorin një përvojë pagese për marrëveshje me vlerë të ulët të filluar zakonisht nga biznesi i mesëm i vogël dhe i mesëm (NVM) për të paguar ofruesit jashtë shtetit, përveç nga klientët që u dërgojnë para familjarëve dhe miqve globalisht, për gazetari lirimin.

Rrjeti specifikoi se shërbimi aktualisht përfshin 7 banka ndërkombëtare që së bashku administrojnë 33 milion pagesa ndërkufitare me vlerë të ulët çdo vit: BBVA, Banka e New York Mellon, DNB, MYBank, Sberbank, Soci été Généraledhe UniCredit

Shërbimi përdor "marrëveshje më të ngushta të nivelit të shërbimit" ndërmjet organizatave dhe para-vërtetimin e informacionit, i cili më pas lejon bankat t'u ofrojnë konsumatorëve përfundimtarë paraprakisht ekspozimin ndaj kohërave dhe shpenzimeve të përpunimit, deklarojnë ata.

Shërbimi mbështetet në 5 shtylla:

  1. rritja e shpejtësisë përmes niveleve më të shtrënguara të shërbimeve ndërmjet bankave; rritja e përpunimit të drejtpërdrejtë përmes formatit të pagesës së vetme, ndërsa shërbime të tilla si para-vlerësimi heqin qafe fërkimet që shkaktojnë bllokime;
  2. parashikueshmëria, pasi dërguesi dhe marrësi i pagesës mund të gjurmojë statusin në kohë reale, ndërsa sasia, koha, tarifat dhe shkalla e Forex (FX) kuptohet paraprakisht;
  3. lehtësia e përdorimit, me kërkesat e informacionit të kuptuara paraprakisht;
  4. tarifat e përpunimit që pajtohen paraprakisht ndërmjet bankave;
  5. sigurinë e rrjetit SWIFT.

Rrjeti SWIFT lidh më shumë se 11,000 organizata dhe 4 miliardë llogari në 200 kombe në të gjithë botën. Shërbimi krejt i ri, i cili ndërtohet në sistemin SWIFT gpi (zhvillimi i pagesave ndërkombëtare), do të "forcojë aftësitë e bankave për t'i shërbyer klientëve të tyre në biznesin e vogël dhe rritjen e segmenteve të pagesave të konsumatorëve".

"SWIFT Go është një hap i mëtejshëm drejt arritjes së vizionit tonë për të mundësuar çdokënd, kudo që të dërgojë para menjëherë dhe në mënyrë të sigurt në të gjithë botën," deklaroi Stephen Gilderdale, Drejtori i Përgjithshëm i Produkteve në SWIFT, duke përfshirë që shërbimi i ri është një veprim i drejtpërdrejtë për të kërkesat e ndërmarrjeve të vogla dhe klientëve.

Lexo artikullin:  Mastercard për të përdorur Stablecoins në një ofertë të thjeshtuar me pagesa kripto

Isabel Schmidt, Shefe e Produkteve të Pastrimit Direkt dhe Shërbimeve të Llogarisë së Aseteve në Bankën e New York Mellon, deklaroi se klientët dhe kompanitë e vogla në të vërtetë janë përballur me një larmi problemesh për disa vite tani kur negociojnë pagesa globale, të përbërë nga shpenzime jotransparente dhe mungesë e siguri se sa me shpejtësi i sigurohen fondet marrësit të fundit, ndërsa Raouf Soussi, Shefi i Strategjisë së Pagesave të Ndërmarrjeve të Zgjidhjeve të Klientëve në BBVA deklaroi se banka pranon "potencialin e kësaj zgjidhjeje për të revolucionarizuar mënyrën se si NVM-të dhe konsumatorët lëvizin paratë nëpër botë. "

Siç është raportuar në shkurt të këtij viti, SWIFT dhe Banka për Zgjidhjet Ndërkombëtare (BIS) 'Innovation Hub (BISIH) bashkëpunoi për të pritur një hackathon për të nxjerrë në pah kapacitetin e ndërfaqeve të përdoruesve të programeve themelore të pagesave dhe programeve të aplikimit të ri ISO 20022 (API) për të bërë pagesa ndërkufitare "më të shpejta, më të lira dhe më transparente".

.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju