Çfarë është DeFi, dhe si mund të ndërpresë tregun financiar?

Përgjegjësia: Mesazhi i renditur më poshtë është një njoftim për shtyp që nuk është krijuar ngaCryptonews com.

Defu

Ndërsa tregu i kriptove ruan lulëzimin, dëmton lartësitë dhe uljet, procedurat krejt të reja mund të gjenden në zonë. Objektivi i vetëm i këtyre avancimeve është të rrisë marrëveshjet me kripto dhe të integrojë procedurat fillestare në blockchain -in e tij.

Financat e centralizuara (CeFi) drejtuan tregun e kriptove për ca kohë derisa financat e decentralizuara (DeFi) hynë në lojë, duke rivendosur rekomandimin kryesor të komunitetit ekologjik të blockchain, që përfshin procedura pa leje, të qarta dhe pa besim.

Sidoqoftë, të dy sistemet në të vërtetë kanë luftuar për të gjetur hapësirën në tregun e kriptove, duke rritur mosmarrëveshjet në zemrën e fanatikëve të kriptove, mbi të cilat është ideale. Në këtë shkrim, do të zbuloni më shumë në lidhje me financat e decentralizuara dhe sesi mund të ndërpresë tregun financiar me ofertat dhe përparësitë e tij.

Farë është DeFi?

Financat e decentralizuara ose DeFi janë aplikacione, sisteme dhe shërbime që nuk kërkojnë ndërmjetës në procedurat e tij. Në vend të kësaj, ata lëshojnë procedurat e tyre mbi marrëveshjet e zgjuara dhe verifikojnë marrëveshjet në revista të decentralizuara të quajtura blockchain në vend të një burimi të të dhënave të palëve të treta.

Aplikacionet DeFi përbëhen nga një sërë shërbimesh të tilla si shkëmbimet e decentralizuara (DEXes), industritë NFT, sistemet e huamarrjes dhe huadhënies, sistemet e basteve, sistemet e fituara dhe shumë më tepër.

Cilat janë përfitimet e DeFi

DeFi sjell një numër të madh avantazhesh për fanatikët e kriptove, megjithatë mbi të gjitha, vjen deri te një fjalë, "liri". Komuniteti ekologjik DeFi barazon tregun e kriptove për të mbajtur plotësisht privatësinë dhe fondin e besimit. Këtu janë disa avantazhe të financave të decentralizuara në dhomën e kriptove.

1. Shkëmbim i decentralizuar

Shkëmbimet që punojnë në procedurat DeFi quhen shkëmbime të decentralizuara (DEX). Transaksionet konfirmohen dhe verifikohen në blockchain. Normalisht nuk ka kërkesë për KYC pasi thjesht mund të kërkoni një adresë legjitime të kuletës të parave me kripto si ETH, DOT ose ADA, për të vazhduar.

Shkëmbimet e decentralizuara si Uniswap janë të lidhura me njëra-tjetrën dhe prodhojnë një urë për të lejuar ndërveprimin e simboleve të blockchains të ndryshëm, të tillë si BEP20, ERC20, TRC20, etj.

Sidoqoftë, shkëmbimet e decentralizuara kanë përjetuar probleme në vendndodhjen e sigurisë. Vetëm në vitin 2021, shkëmbimet e decentralizuara kanë përjetuar humbje të konsiderueshme si rezultat i ndjeshmërisë.

Një shembull i preferuar është ai Rrjeti Polifonik Hack THORChain, në të cilën të dy shkëmbimet pësuan humbje të konsiderueshme. Edhe pse cyberpunk i Poly Network ktheu mbi 90% të fondeve, ai la shumë në mendjen e kripto fanatikëve mbi të ardhmen e shkëmbimeve të decentralizuara.

Në kuotën për të rritur sigurinë dhe për të mbrojtur kapitalistët që bëjnë tregti me DEXes, Polkadex, një shkëmbim tërësisht i decentralizuar peer-to-peer që funksionon në blockchain Polkadot, siguron një mjedis të mbrojtur dhe instinktiv për investitorët në kripto.

Polkadex është një sistem DeFi që u siguron investitorëve një sasi kontrolli të përvojës së tyre tregtare, duke integruar avantazhet e CeFi që heqin qafe pengesat siç janë planet e AML. Tregtarët mund të individualizojnë dhe të përshtatin botimet e tyre të porosisë dhe konfigurimin e profesionit.

Lexo artikullin:  Kompania e Minierave të Bitcoin BitFury planifikon një nga listimet më të mëdha publike në Evropë

Polkadex është mbështetur nga Web3 dhe është hetuar plotësisht për të mbajtur ndershmërinë dhe vlerat e tij thelbësore në ofrimin e sigurisë dhe ekuilibrit në zonën kripto DeFi.

2. Staking DeFi (PoS)

DeFi Staking përshkruan procedurat unike të basteve të lëshuara në blockchains për të ofruar likuiditet për konfirmimin e marrëveshjeve me marrëveshjen PoS.

Me çështjet e zgjeruara në procedurat e PoW, PoS u prezantua dhe po ngjitet shpejt në shenjën e largimit të llogarive standarde të ruajtjes. Por a mundet bastet DeFi të humbin institucionet financiare?

Epo, bastet DeFi u japin shumë më tepër APY kapitalistëve (afërsisht 20% ose edhe më shumë) sesa bëjnë shumë institucione financiare standarde ( në shumë 5-8%) Me këtë, kapitalistët po kërkojnë metoda opsionale për të optimizuar fitimet dhe si rezultat marrin parasysh procedurat e basteve.

Sidoqoftë, shumë shkëmbime CeFi lejojnë bastet megjithatë a mundet kjo disfatë bastesh DeFi? Një hetim që ju është besuar t'i përgjigjeni si financues. Nëse po kërkoni të keni kontrollin e përgjithshëm të kriptos tuaj dhe të merrni APY -në ideale të mundshme, pas kësaj bastet DeFi janë alternativa ideale për ju.

Pengesa është se shumë pak procedura unike të basteve janë në dispozicion; përkundrazi, ekzistojnë shumë si oferta dhe atribute në shumë alternativa të investimeve financiare që furnizojnë sistemet CeFi ose DeFi.

Sistemet e basteve DeFi që ofrojnë procedura ekskluzivisht të basteve qëndrojnë për një të ardhme të jashtëzakonshme për bastet DeFi. Prandaj, ju jeni plotësisht të ditur se ku jeni dhe pse po shpenzoni, dhe është shumë më e lehtë të mësoheni me sistemin.

Siguria është gjithashtu një pikë për t'u marrë parasysh kur hidheni në një sistem bastesh DeFi. Platformat si YeFi.një përdor secilën prej tyre, plus APY më të mëdha se shumë sisteme bastesh.

Si një procedurë e veçantë bastesh, YeFi.one ruan një pozicion të fortë në rritjen dhe integrimin edhe më shumë dhe shumë më tepër të shërbimeve DeFi në procedurën e tyre të basteve.

3. Huadhënia dhe huamarrja

Huadhënia dhe huazimi është një avantazh shtesë i përdorur nga sistemet DeFi. Në këtë procedurë, klientët sigurojnë prona kripto në sistemet DeFi për një kohëzgjatje që do të përdoren nga sistemi për ofrimin e zgjidhjeve.

Në këmbim, sistemi përdor një pajisje kolektori të kthimit për të intensifikuar interesin e tyre në APY. Edhe pse huamarrja CeFi dhe DeFi bashkëpunojnë me të njëjtin version, ato bien në kontrast me njëri -tjetrin.

Sistemi i financimit DeFi është pa leje dhe ka nevojë që ju të regjistroheni duke përdorur vetëm adresën e çantës ose emrin e përdoruesit, ndërsa sistemi i financimit CeFi kërkon që KYC t'ju lejojë të merrni ose ofroni prona kripto.

Pra, a mund të zhvendosë DeFi bankat?

Zgjidhja për këtë shqetësim është shumë më tepër individuale sesa themelore. Për të filluar, nuk ka nxitje të mjaftueshme të inovacionit blockchain në të gjithë botën në kontrast me sistemin financiar standard.

Lexo artikullin:  Sheshi synon biznesin Bitcoin DeFi

DeFi mirëpritet me pasiguri nga shumë, veçanërisht ata që nuk njohin pothuajse asgjë në lidhje me të. Por mes fanatikëve, zgjidhja është po. Një pjesë e madhe e individëve me të vërtetë ndihen shumë më komod duke ruajtur paratë e tyre në kuletat dhe shkëmbimet e kriptove ku asnjë qeveri federale nuk mund ta ngrijë papritur atë.

Sidoqoftë, një liri e tillë përfshin rreziqet e sigurisë dhe sulmet kibernetike që sistemet si Polkadex synojnë të adresojnë. Kur flisni për kostot financiare, mund të hiqni mendjen duke u përpjekur të vërtetoni racionalitetin pas numrave të egër.

Në këtë rast, DeFi ka përparësinë. DeFi përdor kosto të reduktuara dhe mundësi bastesh me APY të lartë. Bankat, nga ana tjetër, u japin kikirikë të gjithëve dhe të larmishëm. Ju mund të vazhdoni dhe të kontrastoni një numër të madh specifikimesh midis të dy sistemeve, dhe ka shumë të ngjarë që të gjeni faktorë të shumtë që ofrojnë DeFi anën.

Por shqetësimi kryesor është, si i inkurajoni të gjithë që DeFi është e ardhmja e financave? Gjithashtu, si e informoni masën e popullsisë së globit që nuk janë kripto-shkrimtarë?

Derisa të gjeni zgjidhjen e duhur për këto kërkesa, ne do të kemi institucione financiare të fshehura në errësirë, duke na pritur që të fusim informacionin e kartës sonë bankare kur kemi ndërmend të marrim kripto nga sistemet CeFi si Binance.

përfundim

DeFi në fakt ka hapur dyert për shumë mundësi, veçanërisht për kapitalistët dhe stilistët që janë të apasionuar pas zhvendosjes së tregut të kriptove përpara duke ruajtur një përbërës të decentralizuar për qarkullimin e burimeve.

Siguria vazhdon të jetë një pengesë e konsiderueshme për komunitetin ekologjik DeFi. Megjithatë, me përparimet në grupe të ndryshme si Minima për nyjet dhe transferimin dhe njohjen e informacionit P2P, Polkadex për tregtimin e decentralizuar, dhe YeFi.një për procedurat unike të basteve, të kombinuara me hapat e duhur të kontabilitetit, bashkësia ekologjike DeFi sigurisht që do të synojë në mënyrë optimale.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju