Teknikat e Bitcoin: "Kryqi i artë" në hyrje paraqet fundin e mundshëm për çmimin BTC

Sidoqoftë, disa vargje thelbësore të çmimeve të Bitcoin duhet të dëmtohen më herët sesa mund të fillojë rasti bullish.

Teknikat e Bitcoin: "Kryqi i artë" në hyrje paraqet fundin e mundshëm për çmimin BTC

Bitcoin (BTC) dhe tregu i kriptomonedhës patën një tronditje këtë javë sepse informacionet e rreme që rrethonin Litecoin (LTC) nxitën një rritje të paqëndrueshmërisë. Sidoqoftë, ndërtimi i tregut nuk ndryshoi. Në të vërtetë, çmimi i Bitcoin ndoshta po arrin fundin ndërsa një kryq i artë ka filluar të shtypë.

Pranë kësaj, rezervat e ndryshimit janë duke rënë në nivelet më të ulëta të skedarëve, e cila është një shenjë e madhe e energjisë, duke sugjeruar që shumica e tregtarëve po marrin Bitcoinin e tyre nga shkëmbimet, duke ulur ofertën e përgjithshme që mund të ofrohet në dispozicion në treg. 

A do të shpëtojë Bitcoin për shkak të kryqit të artë?

Grafiku i çdo dite për BTC/USD shfaq disa çështje kryesore. E para dhe më vitale është kryqi i artë i mundshëm që do të ndodhë. Në sezonin e verës, fokusi i parë ishte në kryqin e vdekjes, sepse ndjenja kaloi në jashtëzakonisht të pafavorshme, dhe shumë tregtarë parashikuan tërheqje shtesë mbrapa si pasojë.

Tregu ka qenë në një trend rritës që, megjithatë, me kryqëzimin e mesatareve të transferimit (MA) duke qenë një tregues shumë i vonuar. Por edhe kur kryqi ndodh, nuk nënkupton mekanikisht që tregu do të vazhdojë në atë rrugë.

Aktualisht, një kryq i artë është një shenjë bullish, veçanërisht kur çmimi i Bitcoin është në gjendje të thyhet mbi MA. Nëse kjo ndodh dhe çmimi i Bitcoin shkon mbi këto MA, këto diapazone mund të funksionojnë si ndihmë e re për një tubim shumë më të madh. 

Gama thelbësore për t'u respektuar në tabelën e çmimeve çdo ditë BTC

Çdo javë në të kaluarën, tregu vuri re një korrigjim të rëndë pasi çmimi i Bitcoin ra nga 52,000 dollarë në 42,000 dollarë. Sidoqoftë, çmimi i Bitcoin u ul në një fazë ndihmëse fenomenale, duke çuar në një fitil të zgjatur. Një fitil i tillë i zgjatur nënkupton blerjen e tendosjes dhe një fazë të re ndihmëse.

Lexo artikullin:  Vlerësimi i çmimit 7/16: BTC, ETH, BNB, ADA, XRP, DOGE, DOT, UNI, BCH, LTC

Si më parë i famshëm, një transferim tjetër i rrezikshëm kaloi disa ditë më parë me informacionin e rremë në lidhje me partneritetin e Litecoin me Walmart. Kjo fillimisht nxiti një kërcim të madh, i cili u miratua nga një korrigjim i madh.

Gjatë një transferimi kaq të rrezikshëm, një nga faktorët më të mirë për të bërë është të zvogëloni dhe verifikoni tregjet në afatet e sipërme kohore, pasi këto zakonisht ju ofrojnë një shenjë të diapazoneve vitale për të vëzhguar.

Këto vargje jetike për t'u vëzhguar megjithatë zbulohen midis 42,800 dhe 44,000 dollarë. Pavarësisht se sa e gjatë asiston ajo zonë, vazhdimi në rritje me siguri do të shkojë. Në fraza të ndryshme, divergjenca bearish u krye me korrigjimin e rëndë, megjithatë më e keqja mund të përfundojë nëse tregjet mbajnë mbi 42,800-44,000 dollarë.

Prandaj, informacioni i rremë Litecoin nxiti një paqëndrueshmëri të tregut, megjithatë ndihma thelbësore midis $ 42,800 dhe $ 44,000 u ruajt, dhe ky është përfundimi jetësor pikërisht këtu.

Nga ana tjetër, së pari, çmimi i Bitcoin duhet të ndërpritet me 47,000 dollarë, pasi kjo është rezistenca aktuale. Nëse kjo dështon, vazhdimi lart në 50,000 dollarë është i realizueshëm si pengesa përfundimtare më herët sesa një kontroll potencial i tepërt i të gjitha kohërave.

Kapaku total i tregut të kriptove që mban ndihmë thelbësore

Kapitalizimi i plotë i tregut i asistencës thelbësore të kriptove po mbahet pikërisht këtu. Pavarësisht se sa kapitalizimi i plotë i tregut mban mbi 2 trilionë dollarë, ka të ngjarë që një përmbysje e re krejt e re e të gjitha kohërave të shkojë.

Dallimi i vogël me çmimin e Bitcoin pikërisht këtu është se kapitalizimi i plotë i tregut ka ekzaminuar zonën e tepërt të të gjitha kohërave. Sapo kapitalizimi i plotë i tregut të riprovojë atë zonë të tepërt të të gjitha kohërave sa më shpejt që të jetë e mundur, shanset janë në rritje të mëdha {që një} shpërthim drejt niveleve të reja të të gjitha kohërave të ndodhë.

Sidoqoftë, me siguri, kapitalizimi i plotë i tregut të kriptove mund të jetë duke arritur nivele të reja të të gjitha kohërave më shpejt se Bitcoin, pasi altcoins kanë qenë më të mirë se Bitcoin.

Divergjenca bullish dhe pykë në rënie duke marrë pjesë jashtë

Tabela katër-orëshe për Bitcoin shfaq një ndërtim të mundshëm të rrëzimit që ka më shumë gjasa të prishet. Faza thelbësore për të ndërprerë përmbys është rezistenca në 47,000 dollarë, pasi ajo është shfaqur si një rezistencë e rëndë për arsyen e korrigjimit të fundit.

Lexo artikullin:  Çmimi i Bitcoin mund të rritet vetëm nëse vazhdon 'rivendosja' e akumulimit $ 30K - Kërkimi

Pasi çmimi i Bitcoin arrin mbi 47,000 dollarë, një vazhdimësi në 50,500 dollarë mund të jetë shumë në dukje pasi nuk ka shumë diferenca në mes të çmimit nga i cili mund të refuzohet, sepse korrigjimi i mëparshëm shkoi në një metodë vërtet vertikale.

Së fundi, kjo nuk është një garanci se çmimi i Bitcoin do të shpërthejë. Në përgjithësi, nëse çmimi i Bitcoin mund të mblidhet në një nivel më të ulët në zonën prej $ 45,000, do të jepte afirmim mbi divergjencën bullish, dhe një shpërthim mund të ndodhë më pas drejt $ 47,000. Kjo mbetet të jetë rezistenca e fortë për të ndërprerë.

Në tërheqjen, ndihma thelbësore për të vazhduar është fusha midis 42,800 dhe 44,000 dollarë. Nëse ndihma dështon, skena prej 38,500 - 40,000 dollarë duhet të jetë atëherë hapësira e mëvonshme e fokusit.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju