Ja se si rrëzohet tregu i vëllimeve të së ardhmes së altcoin dhe normës së huasë në USD

Të dhënat tregojnë se norma e huazimit në dollarë dhe vëllimet e së ardhmes të altcoins-ve të zgjedhura mund të gjurmohen për të përcaktuar tregjet e mbinxehura para një përplasjeje.

Ja se si rrëzohet tregu i vëllimeve të së ardhmes së altcoin dhe normës së huasë në dollarë

Çdo herë në kohë, del një tregues i ri që mund të përdoret për të zbuluar majat dhe fundet e çmimeve në treg. Ky pohim është edhe më i dukshëm në kriptovalutat sepse të dhënat vijnë nga shkëmbimet dhe të dhënat në zinxhir të nxjerra nga blockchain.

Këta tregues monitorohen dhe komentohen vazhdimisht nga analistët dhe tregtarët. Disa nga metrikat më pak të njohura përdorin të dhëna nga vëllimet e derivateve të altcoin dhe norma e huasë në dollarë amerikanë Bitfinex.

Vëllimet e Altcoin në tregjet e së ardhmes tregojnë mbinxehje

Vëllimi i kontratës së të ardhmes është zakonisht trefishi i, ose madje pesë herë më i lartë se, i tregjeve të rregullta të spoteve. Ky fenomen nuk është ekskluziv për tregjet e kriptovalutave, pasi këto kontrata lejojnë tregtimin e levave, por krahasimi nuk është saktësisht i drejtë sepse kontratat janë produkte sintetike, ndërsa Bitcoin (BTC) është dixhitalisht i pakët.

Duke matur pjesën e tregut të Bitcoin, Ether (ETH) dhe altcoins të mbetura, është e mundur të analizoni saktësisht se në çfarë përqendrohen tregtarët.

Grafiku i mësipërm tregon se Bitcoin dhe Ether përfaqësuan 65% në 85% të vëllimit të përgjithshëm në Mars. Akoma, ndërsa altcoins fitoi rëndësi, kjo shifër ra në 45% për herë të parë në 6 Prill. 11 ditë më vonë (17 Prill), kapitalizimi i përgjithshëm i tregut të kriptomonedhave u rrit me 20%.

Ky fenomen u përsërit më 6 maj ndërsa pjesa e tregut Bitcoin dhe Ether në vëllimet e derivateve arriti një minimum historik në 39%. Më 10 maj, kapitalizimi i përgjithshëm i tregut ra 12%. Duket se është shumë e rastësishme dhe ka kuptim të merret në konsideratë nëse tregu mbinxehet sa herë që pjesa e tregut e mbajtur nga derivatet e altcoin rritet.

Ka shumë arsye për të lidhur një rritje të mprehtë të vëllimit të altcoin me optimizmin e tepruar. Për shembull, ndryshimi i fokusit nga Bitcoin dhe Ether tregon që investitorët nuk shohin më shumë përmbys dhe po kërkojnë mundësi tjetër.

Lexo artikullin:  Bitcoin sheh tërheqjen e dytë më të gjatë të avancimit të tregut me koston e BTC 'të mbërthyer' në $ 30K

Shkalla e huazimit në dollar amerikan Bitfinex zakonisht rritet përpara përplasjeve

Tregtimi me diferencë lejon një investitor të përdorë pozicionin e tij tregtar duke marrë hua para. Për shembull, huazimi i dollave do të lejojë që dikush të blejë Bitcoin, duke rritur kështu ekspozimin e tyre. Megjithëse ka një normë interesi të përfshirë në huazim, tregtari pret që vlerësimi i çmimit të BTC të kompensojë atë.

Kurdoherë që ka kërkesë të tepruar për normën e huazimit në dollar, zakonisht është një tregues që tregu po bëhet i pamatur.

Të dhënat e mësipërme tregojnë se një ngjarje e tillë ka ndodhur katër herë në 2021, dhe e fundit ka ndodhur në 13 Prill, një ditë para $ 65,800 të lartë për të gjitha kohërat për Bitcoin. Për shembull, arritja e një norme ditore prej 0.16% është ekuivalente me një tarifë mujore 5%, e cila është e kushtueshme edhe për investitorët më optimistë.

Tregtarët duhet të mbajnë në mend se tregjet mund të qëndrojnë irracionale më gjatë sesa çdo investitor mund të mbetet tretës. Kjo do të thotë se irracionaliteti mund të mbizotërojë për periudha të gjata, duke përfshirë euforinë altcoin dhe përdorimin e tepruar të levave nga blerësit.

Kurdoherë që treguesit e shumtë tregojnë për një treg të mbinxehjes, tregtarët gjithmonë duhet të konsiderojnë uljen e pozicioneve të tyre. Duke shkuar përpara, pjesa e tregut të të ardhmes së altcoin dhe norma e huasë në dollarë Bitfinex duhet të monitorohen me kujdes kur kërkoni për majat e tregut.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju