Pjesë kryesore: Banka zvicerane që lëshon aksione NFT në pikturën e Picasso për $ 6K secila

Banka zvicerane e aseteve dixhitale Sygnum po lëshon NFT që përfaqësojnë pronësinë e fraksionuar në një pikturë të Picasso-s.

Pjesë kryesore: Banka zvicerane që lëshon aksione NFT në pikturën e Picasso për $ 6K secila

Banka Zvicerane, Sygnum, e përqendruar në pasuri, është bashkuar me firmën e investimeve artistike Artemundi për të ofruar aksione të fraksionuara të pronësisë në një pikturë të Pablo Picasso për 6,000 dollarë secili.

Aksionet që përfaqësojnë pronësinë mbi 3.68 milion dollarë piktura e Picasso, "Fillette au béret", do të tokenizohen dhe lëshohen përmes teknologjisë blockchain, duke lejuar një shumëllojshmëri të gjerë të investitorëve të marrin ekspozimin ndaj veprave të artit.

Shenjat jofunjguese (NFT) mund të blihen ekskluzivisht nga investitorë të sofistikuar dhe institucionalë përmes Sygnum Bank, me tregtinë sekondare që do të zhvillohet në SygnEx - platforma dixhitale e tregtimit të aseteve të bankës.

Tregtitë do të vendosen në Franga Zvicerane (CHF) duke përdorur CHBC stabilcoin vendas të Sygnum, DCHF. Pronësia e fraksionuar mbi pikturën do të njihet nga ligji zviceran.

Piktura e vitit 1964 përshkruan një fëmijë me beretë me rroba me ngjyra të ndezura dhe u shit për herë të fundit për 2.48 milion dollarë në 2016. Piktura fizike nuk do të shitet, me veprat artistike që pritet të qëndrojnë në një strukturë të sigurisë së lartë kur nuk do të huazohet. në muze për ekspozitë.

Bashkëpronari i Artemundi, Javier Lumbreras, theksoi dobinë revolucionare të ofruar nga pronësia e fraksionuar përmes NFT duke deklaruar:

"Objektet artistike, kulturore me tërheqje universale, të rezervuara dikur për një grup elitar koleksionistësh ose muze, tani mund të zotërohen në mënyrë të sigurt dhe të drejtpërdrejtë pa barrën e pengesave të larta të hyrjes."

"Tregu i artit është absurde dhe i paefektshëm, por këto tipare së shpejti do të jenë relike të një epoke të kaluar", shtoi ai.

Picasso në blockchain

Sygnum nuk është kompania e parë që kërkon të tregojë punën e Picasso.

Në qershor, shtëpia e ankandeve Soethby njoftoi se ishte bashkuar me Mira Imaging me planet për të ankanduar veprën e Picasso "Le peintre et son modèle" së bashku me një shenjë jo-të këndshme me bazë Ethereum e krijuar duke skanuar "çdo mikron" të sipërfaqes së pikturës për të krijuar një "Nënshkrimi unik i koduar" që përfaqëson veprën.

Lexo artikullin:  Qyteti i Tenesit synon të miratojë vendbanimet e taksave të pasurive të patundshme në Bitcoin

Duke përdorur një skaner Looking Glass, NFT mund të skanohet për të konfirmuar vërtetësinë e punës. Sidoqoftë, oferta e NFT u anulua nga Sotehby, me pikturën që u shit për 3.12 milion dollarë pa një homolog jo të këndshëm.

Related: Fituesi kalon një pasuri në kripto në ankandin e diamantit Sotheby

Muajin e kaluar gjithashtu u lansua projekti "The Burned Picasso" nga kolektivi i artistëve, Komuniteti Unique.One.

Pasi shfaqi një skicë të Picasso-s në një galeri në Denver, një NFT që përfaqësonte veprën artistike u pre në fund të Qershorit, me formën fizike të fotos që digjej.

Ankandi i NFT do të jetë i drejtpërdrejtë për dy javët e ardhshme, me një çmim fillestar të vendosur në 0.25 ETH (afërsisht 500 dollarë). Fituesi i ankandit do të marrë gjithashtu mbetjet e djegura në kornizë të veprave artistike origjinale.

Në vitin 2018, John McAfee u bashkua me platformën DLT Maecenas dhe shkëmbyen kripto Ethershift për të ankanduar një token ERC-721 që përfaqëson pronësinë mbi një vepër arti të Picasso-s.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju