5 kriptovalutat kryesore për të parë këtë javë: BTC, MATIC, THETA, CRO, LEO

MATIC, THETA, CRO dhe LEO mund të rriten më shumë këtë javë nëse çmimi i Bitcoin qëndron mbi nivelin $ 30,000.

5 kriptovalutat kryesore për të parë këtë javë: BTC, MATIC, THETA, CRO, LEO

Demat e Bitcoin (BTC) kanë mbrojtur me sukses nivelin 30,000 dollarë në ditët e fundit, por dështimi për të arritur një kërcim të fortë ka bërë që disa tregtarë të shqetësohen se çmimi përfundimisht do të zbresë në nivelet e ulëta. 

Në një seri tweets, Ecoinometrics tha se korrigjimi aktual "duket shumë i ngjashëm me 2013" kur Bitcoin mori 197 ditë për t'u ngritur në një të re të lartë të të gjitha kohërave dhe një fund të formuar pas një korrigjimi 69% nga i larti i të gjitha kohërave.

Nëse historia përsëritet, atëherë tregtarët mund të kenë nevojë të jenë të duruar sepse korrigjimi aktual ka qenë në lojë vetëm për 95 ditë. Me 30,000 dollarë, Bitcoin sapo ka rënë 54% nga vlera më e lartë e të gjitha kohërave dhe një korrigjim prej 69% mund ta ulë atë në 20,000 dollarë.

Në një raport të ri, Delphi Digital theksoi se aktiviteti tregtar ishte shembur me vëllime të këmbimit vendor që kishin rënë më shumë se 60% nga nivelet e larta në maj. Tregu i derivateve gjithashtu ka parë një eksod të tregtarëve të levave dhe interesi i hapur për të ardhmen e Bitcoin është përsëri në nivelet e hershme të 2021.

Delphi Digital e konsideron këtë si një shenjë bullish pasi ata besojnë se "pjesëmarrësit me dorë më të fortë janë ata që kryesisht kontribuojnë në nivelet aktuale të hapura të interesit".

Le të studiojmë grafikët e kriptomonedhave më të mira 5 që mund të dalin më mirë se në periudhën afatshkurtër.

BTC / USDT

Bitcoin po përpiqet të tërheqë mbështetjen prej 31,000 dollarë, por fitili i gjatë në shandanin e sotëm sugjeron që blerja të thahet në nivele më të larta. Arinjtë tani do të përpiqen edhe një herë të zhysin çmimin nën mbështetjen prej 31,000 dollarësh.

Mesatarja eksponenciale lëvizëse 20-ditore (33,174 dollarë) është duke u ulur dhe indeksi i forcës relative (RSI) është në zonën negative, duke sugjeruar që arinjtë të kenë dorën e sipërme. Nëse shitësit fundosin çmimin nën $ 31,000, çifti BTC / USDT mund të bjerë në mbështetjen tjetër me 28,000 $.

Zona prej 31,000 deri në 28,000 $ është kritike për demat sepse nëse kjo zonë çahet, ndjenja do të acarohet më tej dhe mund të çojë në likuidim të gjatë. Kjo mund të intensifikojë shitjen dhe të rezultojë në një rënie në $ 20,000.

Përkundër këtij supozimi, nëse demat mbështesin kërcimin dhe e shtyjnë çmimin mbi mesataren e lëvizjes së thjeshtë 50 ditore (34,925 dollarë), kjo do të sinjalizojë që presioni i shitjes po zvogëlohet. Kjo mund të rrisë mundësinë e një pushimi mbi 36,670 dollarë.

Demat e shtynë çmimin mbi 20-EMA në tabelën 4-orëshe, por ata nuk mund ta pastronin pengesën në 50-SMA. Kjo sugjeron që arinjtë të vazhdojnë të shesin në tubime. Arinjtë tani përsëri do të përpiqen të zhysin çmimin nën mbështetjen prej 31,000 dollarësh.

Nëse ata kanë sukses, çifti mund të bjerë në $ 30,000 dhe pastaj në $ 29,000. Shenja e parë e forcës do të jetë një thyerje dhe mbyllje mbi 50-SMA. Trendi afatshkurtër do të zhvendoset në favor të demave nëse çifti ngrihet mbi vijën e trendit rënës.

MATIK / USDT

Poligoni (MATIC) është korrigjuar gjatë ditëve të fundit dhe çmimi ka arritur në zonën e fortë të mbështetjes prej 0.74 $ në 0.68 $. Demat ka të ngjarë ta mbrojnë këtë zonë në mënyrë agresive.

Megjithëse mesataret në lëvizje janë duke u ulur, RSI po përpiqet të tërhiqet nga territori i shitur. Kjo sugjeron që demat agresivë po përpiqen të fillojnë një tubim lehtësimi.

Lexo artikullin:  Frutat e tokës: Gjurmueshmëria e Blockchain u ofron fermerëve një përfitim të përballueshëm

Rezistenca e parë në këmbë është EMA 20-ditore ($ 1). Nëse çmimi ulet nga ky nivel dhe prishet nën zonën e mbështetjes, tendenca e rënies mund të rifillojë dhe çifti MATIC / USDT mund të bjerë në 0.54 dollarë dhe më pas 0.34 dollarë.

Përndryshe, nëse demat e çojnë çmimin mbi EMA 20-ditore, çifti mund të rritet në SMA 50-ditore (1.26 $). Një pushim mbi këtë rezistencë mund të hapë dyert për një rritje në 1.71 dollarë.

Rimbursimi prej 0.78 $ po përballet me rezistencë në 20-EMA në tabelën 4-orëshe. Kjo sugjeron që arinjtë nuk janë të gatshëm të heqin dorë nga përparësia e tyre dhe janë duke shitur në tubime. Arinjtë tani do të përpiqen të fundosin çiftin në 0.74 dollarë.

Anasjelltas, nëse çmimi rritet nga niveli aktual, demat do të përpiqen edhe një herë ta shtyjnë çmimin mbi 20-EMA. Nëse ata arrijnë ta bëjnë atë, dyshja mund të rritet në 50-SMA. Mbi këtë rezistencë, tubimi i ndihmës mund të arrijë 1.05 dollarë.

THETA / USDT

THETA ka qenë në një trend rënie që kur doli në 15.88 dollarë në 16 Prill. Lëvizja poshtë ka arritur në zonën e fortë të mbështetjes në 4.57 $ në 3.85 $, e cila mund të tërheqë blerjen.

Mesataret e lëvizshme të pjerrëta sugjerojnë që arinjtë janë në komandë, por nivelet e shitjes së tepërt në RSI tregojnë mundësinë e një mitingu të kundërt-trendit. Rezistenca e parë në këmbë është EMA 20-ditore (5.68 $).

Nëse çmimi ulet nga kjo rezistencë, arinjtë do të bëjnë një përpjekje më shumë për të zhytur çiftin THETA / USDT nën zonën e mbështetjes. Një pushim nën 3.85 dollarë do të sinjalizojë fillimin e hapit tjetër të trendit rënës që mund të arrijë 2.60 dollarë.

Përkundrazi, nëse demat e ulin çmimin mbi EMA 20-ditore, çifti mund të rritet në vijën e trendit rënës. Një ndërprerje e kësaj rezistence do të sugjerojë një ndryshim të mundshëm të trendit.

Çifti ka qenë duke u konsoliduar në një interval të ngushtë midis 4.33 $ deri 4.62 $. RSI ka formuar një divergjencë pozitive në tabelën 4-orëshe, duke treguar që vrulli bearish mund të dobësohet.

Nëse demat shtyjnë dhe mbajnë çmimin mbi 20-EMA, çifti mund të rritet në 50-SMA. Ky nivel mund të veprojë si një rezistencë, por nëse blerësit mund ta kapërcejnë këtë pengesë, çifti mund të rritet në rezistencën tjetër të sipërm me 6 dollarë.

Anasjelltas, nëse arinjtë zhyten dhe mbajnë çmimin nën 4.33 dollarë, shitja mund të intensifikohet dhe çifti mund të bjerë në mbështetjen psikologjike me 4 dollarë.

CRO / USDT

Monedha e Crypto.com (CRO) ka qenë e kufizuar midis 0.14 $ dhe 0.08 $ për ditët e fundit. Çmimi u ul nga 0.13 dollarë në 14 korrik, por shenja pozitive është se demat po përpiqen të bllokojnë korrigjimin pranë mesatareve lëvizëse.

Të dy mesataret lëvizëse janë sheshuar dhe RSI është pak poshtë pikës së mesit, duke treguar një ekuilibër midis ofertës dhe kërkesës. Nëse çmimi ulet nga niveli aktual dhe prishet nën 0.10 dollarë, çifti mund të rrëshqasë në mbështetjen e fortë në 0.08 dollarë.

Anasjelltas, nëse demat shtyjnë dhe mbajnë çmimin mbi mesataren në lëvizje, çifti CRO / USDT mund të rritet në zonën e rezistencës së sipërme në 0.13 $ në 0.14 $. Arinjtë ka të ngjarë të mbrojnë këtë zonë në mënyrë agresive. Nëse çmimi ulet nga kjo zonë, veprimi i kufizuar mund të vazhdojë për disa ditë të tjera.

Lexo artikullin:  Demat Bitcoin mbrojnë hapjen vjetore pasi norma BTC tërhiqet 5.5% nga 29K $

Arinjtë tërhoqën çmimin nën mbështetjen në 0.108 $, por ata nuk mund të rriteshin në avantazh. Çmimi u rikuperua dhe u rrit në 20-EMA, por demat nuk mund ta pastronin këtë pengesë. Kjo sugjeron që arinjtë nuk kanë hequr dorë dhe po shesin në tubime.

Nëse arinjtë zhyten dhe mbajnë çmimin nën 0.108 dollarë, çifti mund të fillojë udhëtimin e tij drejt mbështetjes kritike me 0.08 dollarë.

Përkundrazi, nëse demat e çojnë çmimin mbi 20-EMA, çifti mund të rritet në 50-SMA. Një ndërprerje mbi këtë nivel do të rrisë mundësinë e një riprovimi të zonës së rezistencës së sipërme.

Related: Këtu është një mënyrë për të tregtuar Bitcoin edhe kur lëvizjet e çmimeve BTC mbi një humnerë

LEO / USD

Unus Sed Leo (LEO) ka tregtuar pranë rezistencës së një diapazoni të madh midis $ 2.03 deri 2.95 $ për ditët e fundit. Zakonisht, një konsolidim i ngushtë pranë rezistencës së sipërme tregon se demat nuk po rezervojnë fitime pasi parashikojnë një ndërprerje.

Të dy mesataret lëvizëse janë shfaqur dhe RSI është mbi 63, duke treguar përparësi për blerësit. Nëse demat e mbështesin çmimin mbi 2.96 $, çifti LEO / USD mund të fillojë udhëtimin e tij drejt rezistencës tjetër me 3.32 $.

Kjo pamje pozitive do të zhvleftësohet nëse çmimi ulet nga niveli aktual dhe prishet nën EMA 20-ditore (2.78 $).

Një veprim i tillë do të sugjerojë që blerësit kanë hequr dorë nga perspektivat e një ndërprerjeje dhe po rezervojnë fitime. Kjo mund ta ulë çmimin në SMA 50-ditore (2.59 dollarë).

Grafiku prej 4 orësh tregon konsolidimin e ngushtë midis $ 2.85 dhe $ 2.95 ka zgjidhur anasjelltas. Nëse blerësit e mbajnë çmimin mbi 2.96 $, vrulli mund të rritet dhe çifti mund të rritet në 3.10 $ në një periudhë afatshkurtër.

20-EMA ka filluar të ngrihet gradualisht dhe RSI është mbi 62, duke treguar një avantazh të vogël për demat. Përkundër këtij supozimi, nëse çmimi ulet dhe bie nën 2.80 dollarë, çifti mund të rrëshqasë në 2.67 dollarë.

Pikëpamjet dhe opinionet e shprehura këtu janë vetëm ato të autorit dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht pikëpamjet e CryptoPumpLajme. Çdo veprim investimi dhe tregtimi përfshin rrezik, ju duhet të bëni kërkimin tuaj kur merrni një vendim.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju