Cryptocurrency dhe Taksat: Ja çfarë duhet të dini

përmbajtje
  1. Këtu '& rsquo; s Pse paguan taksa në monedhën e kriptuar
  2. 1. Të gjitha transaksionet Bitcoin dhe Ether tërheqin taksat
  3. ju transformoni Crypto Miners në monedhë fiat, të tilla si USD, do t'ju duhet të raportoni marrëveshje të tilla. Përjashtuar 2. Pagesa e Taksave
  4. shumica e minatorëve e bëjnë atë për fitime ose kompani, ata janë të mandatuar të heqin taksat nga fitimet. Një çmim i arsyeshëm i tregut përdor, duke sugjeruar që të raportoni vlerën e marrëveshjeve të kripto me koston që ato janë minuar. Kostoja e kësaj, ju mund të keni një ulje të taksave pas shpenzimeve dhe burimeve që keni investuar për të nxjerrë kripto.Krypto Transaksionet 3. E rëndësishme e raportimit të taksave
  5. rrethanat, kur blini një pronë kripto me vlerë 50 dollarë dhe e ofroni atë me 100 dollarë për shkak të paqëndrueshmërisë në tregun e kriptove, 50 dollarë bëhen fitimi juaj i kapitalit, të cilin duhet të përfaqësoni në taksa. Injoranca shpenzimet ju mundëson të siguroni llogari të sakta kur hasni humbje për të parandaluar shpenzimin e tepërt të taksave ndërsa jeni në humbje. Jo 4. Shfajësim
  6. 1040 ka nevojë për ju që të adresoni shqetësimet se kur dhe si keni tregtuar ose shkëmbyer kriptë në të kaluarën. Dhuratat mund të përdoren nëse ndërpritni punën për të vepruar në përputhje me të gjitha. Donacionet
  7. e që ndikon në ju. Kontabiliteti, mbajtësi ose shitësi i markës së re shpenzon për fitime kapitale.Tatimet 6. Qasja e kufizuar për investitorët Crypto
  8. përfundim

Cryptocurrency dhe Taksat: Ja çfarë duhet të dini

Kombe të ndryshme kanë metoda të ndryshme kur bëhet fjalë për kriptovalutën dhe taksat. Në shumë kombe, kriptovaluta nuk menaxhohet dhe nuk mund të tatohet. Për shkak të natyrës së tyre abstrakte, kombe si Turqia, Bolivia dhe Nigeria ndaluan kriptomonedhat në mënyrë të drejtpërdrejtë, duke e bërë të paligjshme që bankat të ndihmojnë në tregtinë e kriptove.

Sidoqoftë, kombe si Shtetet e Bashkuara janë jashtëzakonisht të disponueshme për kriptovalutat dhe në të vërtetë kanë zbuluar një metodë për të menaxhuar tregun dhe për të prodhuar të ardhura nga marrëveshjet e saj. Si fillim, çdo shkëmbim kriptomonedhe që vepron në Shtetet e Bashkuara është i detyruar nga Akti i Sekretit Bankar (BSA) Përmes këtij udhëzimi, është '& rsquo; s është e mundur për të Shërbimi i Ardhurave të Brendshme (IRS) për të ndjekur marrëveshjet e kripto dhe për të mbledhur taksa nga ju nëse jeni një financues i kripto-ve ose thjesht një hodler.

 

Këtu '& rsquo; s Pse paguan taksa në monedhën e kriptuar

IRS mendon për të gjitha llojet e kriptovalutave si prona banesore ose komerciale dhe për këtë arsye, i trajton ato në të njëjtin klasifikim si bono dhe aksione ose ndonjë instrument monetar në tregun e huaj. Pra, megjithëse kriptot nuk janë pasuri fizike, ato janë po aq të rëndësishme dhe të tatueshme sa një apartament ose automobil.

IRS filloi të taksonte kriptovalutat në 2014. Që nga ajo kohë, firma ka nevojë për tatimpagues që të raportojnë të gjitha marrëveshjet e monedhës së kriptuar në kthimin e tyre të tatimit mbi fitimin. Megjithëse nuk i kuptojnë shumë taksat e mbajtura në kriptovalutë, të tjerët mund të kenë zbuluar zhgënjim dhe çështje në përvojat e tyre kripto në rastet e reduktimeve të pabazuara kur kriptot negociohen në shkëmbime.

Një çmim i arsyeshëm i tregut (FMV) përdoret për llogaritjen e taksave për zotërimet e kripto në një treg të lirë. Sidoqoftë, këtu janë disa gjëra që ju nevojiten për të mësuar në lidhje me taksat e monedhës kriptomonedhë në Shtetet e Bashkuara, të cilat i ngjajnë kombeve të tjera me kërkesa rregullatore për tregun.

1. Të gjitha transaksionet Bitcoin dhe Ether tërheqin taksat

Bitcoin, Eter dhe çdo gjë e tregtueshme monedha virtuale e njohur nga IRS është e tatueshme, dhe firma ju urdhëron t'i raportoni ato duke përdorur një FMV. Ja se si funksionon:

ju transformoni Crypto Miners në monedhë fiat, të tilla si USD, do t'ju duhet të raportoni marrëveshje të tilla. Përjashtuar 2. Pagesa e Taksave

Nëse nuk jeni që prej meje kriptoja ime si argëtim, do t'ju duhet të raportoni marrëveshjet tuaja si taksa.

shumica e minatorëve e bëjnë atë për fitime ose kompani, ata janë të mandatuar të heqin taksat nga fitimet. Një çmim i arsyeshëm i tregut përdor, duke sugjeruar që të raportoni vlerën e marrëveshjeve të kripto me koston që ato janë minuar. Kostoja e kësaj, ju mund të keni një ulje të taksave pas shpenzimeve dhe burimeve që keni investuar për të nxjerrë kripto.Krypto Transaksionet 3. E rëndësishme e raportimit të taksave

To is For në Njohja përcakton një çmim të arsyeshëm tregu për pronën tuaj të kriptos, ju duhet të kuptoni shpenzimet e saj reale.

rrethanat, kur blini një pronë kripto me vlerë 50 dollarë dhe e ofroni atë me 100 dollarë për shkak të paqëndrueshmërisë në tregun e kriptove, 50 dollarë bëhen fitimi juaj i kapitalit, të cilin duhet të përfaqësoni në taksa. Injoranca shpenzimet ju mundëson të siguroni llogari të sakta kur hasni humbje për të parandaluar shpenzimin e tepërt të taksave ndërsa jeni në humbje. Jo 4. Shfajësim

IRS është një formë një ndërsa një formë përdor një teknikë të rreptë për të kriptuar taksat. Kthimi individual i taksave 1099 mbulon taksat nga fitimet e ndryshme përveç të ardhurave ose treguesve.

Ju 1040 është Formulari i Shteteve të Bashkuara që është taksat e përcaktuara çdo vit nga fitimet tuaja të përgjithshme. Sanksionet nuk mund të largohen duke paguar taksa për llogaritjet e tilla sepse

1040 ka nevojë për ju që të adresoni shqetësimet se kur dhe si keni tregtuar ose shkëmbyer kriptë në të kaluarën. Dhuratat mund të përdoren nëse ndërpritni punën për të vepruar në përputhje me të gjitha. Donacionet

Dhuratat dhe kriptot janë si dhe kontributet, ose çdo lloj trashëgimie kriptoje, janë të tejdukshme sytë e vlerësimeve monetare.

Kontributet pasuese shihen si kontribute të parave dhe një çmim i arsyeshëm tregu i përdor ato. Askush nga donatorët, ju thjesht përfaqësoni taksa për vlerën e kriptos kur kontribuoni. Përkundrazi, aktivitetet që pasojnë atë nuk ju ndikojnë, të tilla si kur kriptoja e fituar riciklohet në treg ose kur vlera e saj vlerësohet.

e që ndikon në ju. Kontabiliteti, mbajtësi ose shitësi i markës së re shpenzon për fitime kapitale.Tatimet 6. Qasja e kufizuar për investitorët Crypto

Ka disa prej metodave për llogaritjen e taksave për financuesit e kripto nga IRS. Më i Larti përfundon se është i vështirë për fillestarët të raportojnë taksat. Të parat më të njohurat janë të Fundit në, Së pari (HIFO); i pari në, i pari jashtë (LIFO); dhe Megjithatë në,

Teknikat e jashtme (FIFO) të kontabilitetit. Atani, FIFO është më e disponueshmja për përdorim nga financuesit e kriptos në të cilën pasuritë e kripto të blera fillimisht përfaqësohen së pari. Metoda më e thjeshtë e Atanit për të shfletuar këto ndërlikime të taksave të kripto është përdorimi i ekspertëve të shërbimeve të raportimit të taksave të kriptomonedhave si Kjo përveç kësaj është një një platformë kripto që ju mundëson të tregtoni dhe trajtoni kriptovaluta në mbi 20 shkëmbime kripto.

përfundim

Metoda e kontabilitetit, është '& rsquo; simpleshtë e thjeshtë për të prodhuar raportin tuaj të kontrolluar të taksave me një klikim të një butoni. Ajo nga funksionet e tjera që platforma krenohet, funksioni i saj i raportimit të taksave në të vërtetë ka treguar të jetë jashtëzakonisht i vlefshëm, duke ruajtur para të shumta tregtarësh kriptosh, tensioni, shqetësime të mundshme me autoritetet. Ndërsa për taksat e kripto mund të bëhen të vështira dhe të vështira. Dhe '& rsquo; është më e ndërlikuar pasi që & rsquo; s mori oferta të shkëlqyera vendndodhjesh gri. Çfarëdo që shumica e kombeve janë ende indiferentë për taksimin e tregut, ne parashikojmë një ndryshim sepse pozicioni në vitet e ardhshme.

Mohoni mundësitë që ata do të marrin qeverinë federale të Shteteve të Bashkuara '& rsquo; teknika s është e lartë. Kjo qëndron e vërtetë, flisni me një avokat të taksave ose përdorni një mjet bazë për raportimin e taksave kripto për t'ju ruajtur hapat e gabuar. Ajo:

Lexo artikullin:  Dolce & Gabbana Lëshon Koleksionin Ekskluziv NFT në Tregun UNXD të Poligonit

artikullit të shkurtër i ofrohen vetëm funksione arsimore. (*) nuk përdoret ose synohet të përdoret si sugjerime ligjore, tatimore, financiare, monetare ose sugjerime të tjera. (*)

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju