Kazakistani mund të kthehet në energjinë bërthamore për të mbështetur minatorët e Bitcoin

Kazakistani mund të kthehet në energjinë bërthamore për të mbështetur minatorët e Bitcoin

Kazakistani po merr në konsideratë mbështetjen në energjinë bërthamore për t'iu përgjigjur shqetësimeve të trajtuara nga rrjeti i energjisë si rezultat i rritjes së minatorëve të Bitcoin menjëherë në vend pas kufizimit kinez për kriptovalutat. 

Eksodi i minatorëve nga Kina në Kazakistan ka rezultuar në një dilemë thelbësore në të fundit'& rsquo; s rrjetit të energjisë, me procedurat e minierave që konsumojnë një pjesë të konsiderueshme të energjisë. 

Një rritje prej 8% në konsum 

Kazakistani ka parë në fakt një rënie të konsiderueshme prej 8% në përdorimin e energjisë elektrike për banesa në vitin 2021, një rënie që në fakt i është besuar rritjes së minatorëve të Bitcoin nga Kina Sipas informacionit të marrë nga Financial Times, Kazakistani ka marrë në fakt 87,849 ingranazhe të minierave të Bitcoin nga Biznesi kinez gjatë gjithë vitit ekzistues. Kjo përputhet me Kinën'& rsquo; shtypja e kriptove, dhe gjithashtu ne mund të shihnim rritjen e këtij numri. 

Rritja e përdorimit ka parë në fakt një mungesë të konsiderueshme në rrjetin elektrik, duke shkaktuar një furnizim të pabarabartë me energji elektrike dhe gjithashtu zgjidhje të pasigurta të energjisë elektrike, duke përkeqësuar shqetësimet me të cilat përballet popullsia rajonale. 

Zgjidhja Bërthamore  

Presidenti i Kazakistanit, gjatë takimit me huadhënësit më 19 nëntor, nxori sugjerimin e një reaktori bërthamor për të marrë pjesë në tensionin që po vihet aktualisht në vend"& rsquo; s objektet e energjisë. Duke folur me huadhënësit, Presidenti saktësoi: 

“Duke parë drejt së ardhmes, sigurisht që do të na duhet të bëjmë një zgjedhje jo të favorshme në lidhje me ndërtimin dhe ndërtimin e një reaktori bërthamor.”& rdquo;

Energjia bërthamore mbetet mjaft e padëshirueshme në Kazakistan, me kombin'& rsquo; reaktori bërthamor që mbylli dyert e tij në vitin 1999. Edhe pse Kazakistani gjeneron rreth 41% të globit'& rsquo; Furnizimi me uranium, njerëzit qëndrojnë të kujdesshëm në lidhje me energjinë bërthamore pas vitesh kontrolli të mjeteve atomike nën Bashkimin Sovjetik. 

Megjithë agjitacionin e popullatës, presidenti Tokayev qëndron i çmendur për një ilaç bërthamor dhe gjithashtu kishte rekomanduar një votim për shqetësimin disa vite më parë. Duke folur në një forum të shërbimit rus në internet, Presidenti specifikoi, 

“& ldquo; Unë vetë mendoj se është'& rsquo; Është koha për ta konsideruar në mënyrë të konsiderueshme këtë shqetësim duke pasur parasysh se Kazakistani kërkon një reaktor bërthamor.” & rdquo;(* )(* )nuk e lidhi reaktorin bërthamor të sugjeruar me

Rreziku i rrezikimit të minatorëve të të ardhurave të rëndësishme tatimore ose procedurave të minierave,

Ndërkohë që presidenti Takoyev e kupton gjithashtu se nëse Bitcoin do të dështonte për të mbajtur minatorët e Takoyev në vend, ai mund të shfrytëzojë mundësinë për të hequr rreth 1.58 miliardë dollarë fitime nga detyrimet tatimore të krijuara nga procedurat e nxjerrjes. Mungesa e energjisë në Kazakistan aktualisht ka filluar të zbulojë ndikimin e tyre, me industrinë kryesore të Bitcoin

Përfundimi i procedurave të tij në vend. Bitcoin një postim në Twitter, themeluesi i Xive, In, specifikoi se ai zgjodhi të mbyllte procedurat e minierave në Xive si rezultat i “& ldquo; furnizim i kufizuar me energji elektrike nga rrjeti elektrik.” & rdquo;Didar Bekbau Kazakistani ka parë në fakt një rritje të konsiderueshme të minatorëve nga

Hotspoti më i ri kryesor i minierave të Bitcoin, dhe si rrjedhim, kombi'& rsquo; s hashrate në fakt është katërfishuar në më shumë se 18%, dhe gjithashtu në

Kazakistani, Kina u bë vendi i dytë më i madh i minierave të gushtit në mbarë botën, pas vetëm Kazakistanit të Bitcoin, i cili përfaqëson mbi 35% të globit'& rsquo; s Procedurat e nxjerrjes së BTC. Shtetet e Bashkuara, Amerika në fakt është përballur gjithashtu me një sërë pengesash gjatë përpjekjes për të përmbushur përcaktimin e saj si objekti i dytë më i madh i procedurave të nxjerrjes së BTC në mbarë botën.

Megjithatë në Kazakistan, Kthehu'& rsquo; termocentrali më i madh bërthamor me qymyr doli jashtë linje, me Tetorin (KEOC) Kazakistani që dënoi minatorët e Kompanisë Operative të Rrjetit Elektrik të Kazakistanit për dështimin. Bitcoin, nga viti 2022, minatorët e BTC sigurisht që do të kërkojë të paguajë një kosto për energjinë, me detyrimin e ri tatimor duke përfshirë një

Megjithatë tenge për kilovat-orë të ngrënë. Kazakistan: Artikulli i shkurtër kazakistanez është i përfshirë vetëm në objektivat arsimore.

Mohimi i përgjegjësisë nuk jepet ose synohet të përdoret si i ligjshëm, detyrim tatimor, investim financiar, monetar ose rekomandime të tjera të ndryshme.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju