Sfidat për teknologjinë Blockchain dhe miratimin e korporatave

Sfidat për teknologjinë Blockchain dhe miratimin e korporatave Shpërndaje në Facebook Share në Twitter

Ekzistojnë probleme teknike të pranishme që po ndalojnë adoptimin shumë më të përhapur të teknologjisë blockchain, përveç opsioneve të mundshme për këto probleme. Megjithëse blockchain përdor avantazhe të ndryshme, teknologjia ka ende një metodë të gjatë për t'i paraprirë asaj që të arrijë mundësinë e saj të plotë.

Pra, ku jemi aktualisht? Çdo teknologji krejt e re, e përbërë nga teknologjia blockchain, duhet të kalojë nëpër disa faza. Sipas vlerësimeve aktuale, 90% e fushatave blockchain sigurisht që do të kërkohet të ndryshohet brenda 18 muajve në vijim.

Kjo nuk është e pazakontë. Duhet një periudhë e gjatë kohore që risitë krejt të reja të kapërcejnë çdo pengesë të tyre dhe të përdoren për të fuqizuar globin modern. Dhe këto probleme nuk janë thjesht teknike. Cili është veprimi i mëposhtëm?

 

Sfidat

Teknologjia Blockchain në fakt është zhdukur së bashku me një zhurmë të madhe, e cila në fakt ka ndezur interesin e disa drejtuesve të korporatave. Blockchain, nga ana tjetër, sfidon disa probleme të adoptimit të blockchain që i bëjnë ata ngurrues. 

Këto janë të lidhura jo thjesht me joefektivitetin e teknologjisë, por edhe me mungesën e udhëzimeve dhe mungesën e njohurive/vetëdijes. Pjesa më e madhe e këtyre d Vështirësitë duhet ende të trajtohen dhe të rregullohen që teknologjia të arrijë gjithëpraninë dhe të bëhet një teknologji edhe më e përshtatshme për të gjithë.

 

Problemet teknologjike

Megjithëse teknologjia blockchain përdor disa përfitime, ajo ende ka një sërë problemesh thelbësore që e pengojnë atë të marrë miratimin e përhapur. Bitcoin, përveç blockchains të tjerë të ndryshëm, janë identifikuar gjerësisht për stilin e tyre teknologjik joefektiv, i cili shkakton shkallëzim të kufizuar, shkallë të ngadaltë të rrjetit, përdorimi i lartë i energjisë, dhe, rrjedhimisht, çmimet e larta të marrëveshjeve.

Përveç kësaj, ekziston një mungesë kriteresh dhe ndërveprueshmërie, e cila kufizon aftësinë e blockchains të ndryshëm për të komunikuar me njëri-tjetrin. Ethereum u përpoq të fshihte një sërë problemesh, sido që donte.

 

Shkallueshmëria është e kufizuar.

E para dhe drejtuese, ekziston shqetësimi i shkallëzueshmërisë Shkallueshmëria e tyre e reduktuar kur përballen me sasi të mëdha marrëveshjesh. Kjo trilemë e shkallëzueshmërisë është arsyeja thelbësore që shumë njerëz pyesin se sistemet blockchain me siguri do të kenë ndonjëherë më parë aftësinë për të funksionuar në rreze. 

Ai përqendrohet kryesisht në problemet që kanë sistemet ekzistuese të blockchain kur përpiqen të arrijnë ekuilibrin e duhur midis shkallëzimit, decentralizimit dhe sigurisë. Blockchains, në realitet, funksionojnë mirë për një shumëllojshmëri të kufizuar klientësh. 

Por çfarë ndodh kur mbizotëron asimilimi? Ethereum dhe Bitcoin aktualisht kanë një nga klientët më të shumtë në rrjet, megjithatë ata kanë probleme me trajtimin e shqetësimit.

 

Shkalla e pamjaftueshme

Një shqetësim tjetër i rëndësishëm që duhet trajtuar është kërkesa për të rritur tarifat e trajtimit. Kur shumëllojshmëria e klientëve rritet, rrjeti zvogëlon dhe kërkon më shumë kohë për të përfunduar çdo lloj blerjeje. Kjo mund të çojë në çmime të egra të marrëveshjeve, duke e bërë teknologjinë shumë më pak tërheqëse. 

Për më tepër, enkriptimi i skedarëve të sistemit mund ta bëjë atë gjithashtu më të ngadalshëm. Përfundimi i një marrëveshjeje mund të zgjasë disa orë ose ndoshta ditë. Si rezultat, është ideal për blerje të mëdha kur tarifa nuk është problem. Ky problem i adoptimit të blockchain mund të bëhet një sfidë penguese shpejt.

 

Lexo artikullin:  Sondazhi i airbnb sugjeron se kompania me qira mund të fillojë të pranojë kriptomonedha

Problemet me sigurinë dhe varen nga

Një shqetësim tjetër i rëndësishëm që mund të pengojë adoptimin e blockchain është siguri Çdo sistem blockchain shpall sigurinë si një avantazh thelbësor. Megjithatë, blockchain, si çdo lloj teknologjie të tjera të ndryshme, ka një gamë të gjerë rreziqesh sigurie, të tilla si gabime kodi ose teknika. Ethereum lejon dizajnerët të prodhojnë dApps që funksionojnë në sistemin e tij, dhe dApps të ndryshëm në fakt janë përmirësuar në krye të tyre. 

Megjithatë, duket se shumica e tyre janë rezultat i kodit dhe teknikave të gabuara. Përdoruesit mund t'i përdorin këto probleme për të hakuar me lehtësi direkt në sistem. Një tjetër pengesë thelbësore për zbatimin e gjerë është mungesa e pranishme e varësisë midis klientëve të blockchain.

 

Metodat për përshpejtimin e adoptimit të blockchain

Mund të kërkohen shumë teknika për të trajtuar problemet e ndryshme. Përparimet e teknologjisë duhet të merren me probleme të tilla si stili teknologjik joefektiv, mungesa e shkallëzueshmërisë, norma e keqe, mungesa e kritereve dhe ndërveprueshmërisë dhe përdorimi i tepërt i energjisë.

Sfidat e privatësinë personale, varen dhe siguria kërkojnë udhëzime të bollshme pa kërcënuar zhvillimin teknik. Edukimi, përveç detajeve të gjera dhe ndërveprimit, duhet të përdoret për të trajtuar mangësitë e aftësive dhe mirëkuptimin dhe mirëkuptimin publik.

 

Zhvillimet teknologjike

Lista e problemeve të adoptimit të blockchain nxjerr në pah kërkesën për zhvillimet e teknologjisë. Sektori duhet të prodhojë opsione për një nga problemet më të rëndësishme me të cilin po sfidohet aktualisht.

Informacioni i shkëlqyer është se, siç e kemi parë, zona e blockchain po bën në mënyrë proaktive çdo përpjekje për të zgjidhur këto probleme teknologjike, të tilla si norma dhe përdorimi i energjisë, duke përdorur teknologjinë e përditësuar.

 

Blockchains për përdorim personal

Rrjetet private si p.sh Corda, Hyperledgerdhe kuorum mund të përdoret gjithashtu për të parandaluar problemet e privatësisë personale që shfaqin natyrën e dukshme të blockchains publike, e cila është veçanërisht e rëndësishme për firmat. 

Këto rrjete kanë për qëllim të mbajnë një shumëllojshmëri të kufizuar të pjesëmarrësve të rrjetit me identifikime të njohura, duke lejuar zbatimin e blerjeve personale midis 2 ose edhe më shumë nyjeve të përfshira. Për shkak se abonimi në rrjete të tilla është i kufizuar, ato quhen gjithashtu si rrjete të lejuara blockchain.

 

Kriteret e ndërveprueshmërisë

Në vitet e tanishme, në fakt ka pasur një rritje të shumëllojshmërisë së fushatave të ndërveprimit që synojnë lidhjen e zbrazëtirës midis blockchains të ndryshëm. Shumë prej tyre janë zhvilluar për t'u regjistruar me rrjete personale ose bllokime publike. Këto risi sigurisht që do të jenë shumë më të dobishme për drejtuesit e korporatave në të ardhmen sesa nismat e mëparshme që fokusoheshin në zinxhirët e bllokut publik dhe pajisjet e lidhura me kriptovalutat.

Në përmirësim të rasteve shumë më të njohura të ndërveprimeve ndër-zinxhirore të gjeneratës së parë ose të dytë, si p.sh. Rrjeti Bitcoin Rrufeja, Rrjeti Ethereum Raiden, dhe Protokolli Ripple Interledger, një shumëllojshmëri në zgjerim të detyrave të ndërveprimit, si p.sh Gjithësi, neoxdhe polkadot, po zbulojnë opsionet e gjeneratës së tretë. 

Në përmirësim, një shumëllojshmëri fushatash në rritje po punojnë së bashku për të lejuar lidhjen e zinxhirëve të tyre, duke planifikuar të zgjidhin shqetësimin e izolimit të blockchain. Aleanca Industriale Blockchain, prodhuar nga ICON, AIONdhe Wanchain, është një arketip.

Procedurat private të blockchain mund të përdoren për të krijuar sisteme të mundshme të shkallës së ndërmarrjes, efikase në përfshirjen e një numri kompanish ose departamentesh brenda një firme të vetme. Pjesëmarrësit sigurisht që do të kenë akses të kufizuar dhe të gjitha detajet delikate sigurisht që do të mbahen thjesht personale. 

Për të nxitur vetëbesimin individual, TradeLens (një rrjet logjistik mbarëbotëror i krijuar nga Maersk dhe IBM duke përdorur Platforma IBM Blockchain) përdor një blockchain të lejuar për të ofruar pandryshueshmëri, privatësi personale dhe gjurmueshmëri të dërgimit të skedarëve.

Lexo artikullin:  Cathie Wood kundërshton postimin në Twitter të Jack Dorsey mbi hiperinflacionin

 

Blockchain- si-shërbim

Ekziston gjithashtu "blockchain-as-a-service" (BaaS), i cili ka të mundur të zvogëlojë aftësitë e bllokadës. Miratimi i BaaS i mundëson biznesit të vlerësojë përfitimet e blockchain pa shpenzuar shumë në aftësitë e shtrenjta të blockchain.

Për të kapitalizuar, klientët thjesht kërkojnë të kuptojnë bazat e teknologjisë (jo funksionet e saj të brendshme). Ata, për shembull, do të kërkojnë të kuptojnë se si të zbatohen marrëveshje të mençura, megjithatë ato me siguri nuk do të kërkojnë një kuptim të specializuar të problemeve të ditarit të shpërndarë.

Zinxhiri paralel është një sistem që po furnizon blockchain-si-një shërbim për klientët sipërmarrës. Sistemi është një procedurë unike e shtresës 1 që përdor një stil vërtetues të avancuar, me shumë klasa dhe bazohet në një pajisje të besuar të marrëveshjes së dëshmisë së rrezikut (DPoS) (rallelBFT). 

Kjo strategji ofron përfitime të konsiderueshme të efikasitetit, si p.sh. xhiros më të madhe dhe kohë përfundimi shumë më të shkurtra, duke ruajtur ndërtesat tërheqëse rezistente ndaj censurës të derdhura në stile të tjera shumë më qendrore.

Grupi që qëndron pas procedurës gjeneroi një sërë artikujsh të kompanisë në këtë sistem ekskluziv dhe i certifikoi ato për klientët e korporatave. Këto pajisje përbëhen nga pajisjet eKYC dhe AML RegTech, monitorimi i zinxhirit të furnizimit, sistemi i gjurmimit të sigurisë së informacionit të kompanisë, tokenizimi i zotërimit dhe akoma më shumë opsione sipërmarrjeje. 

 

Duke parë paraprakisht

Blockchains janë mjedise që kërkojnë adoptim të përhapur për të funksionuar mirë. Pa miratim të gjerë, efektiviteti dhe shkallëzueshmëria e blockchains me siguri do të jetë e kufizuar. Siç u theksua në këtë faqe në blog, miratimi i blockchain dhe DLT-të varet nga kapërcimi i disa pengesave, të cilat sigurisht do të kërkojnë punë ekipore energjike nga qeveritë federale dhe entitete të tjera publike. 

Organizatat po bashkohen në mënyrë progresive me njëra-tjetrën për t'u regjistruar me ekipe të përbashkëta funksionuese të blockchain për të zgjidhur faktorët e përbashkët të shqetësimit dhe për të ndërtuar opsione që përfitojnë çdo person pa zbuluar detaje personale. Aktualisht ka shumë aplikacione dhe detyra që janë plotësisht funksionale. Blockchain, si çdo lloj inovacioni teknologjik, sigurisht që do të mbetet për t'u krijuar. 

Po, sigurisht që do të ketë telashe, por ato nuk duhen parë si pengesa. Si rezultat, të gjitha problemet e blockchain sigurisht që do të përmbushen opsionet dhe mundësitë. Ka disa faktorë që duhet të jenë të favorshëm në lidhje me adoptimin e blockchain.

Mohim përgjegjësie: Ky postim është dhënë vetëm për funksione informative. Nuk përdoret ose synohet të përdoret si i ligjshëm, detyrim tatimor, investim financiar, monetar ose rekomandime të tjera të ndryshme 

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju