Pse Blockchains janë një paradoks i veçantë për menaxhimin e të dhënave

Pse Blockchains janë një paradoks i veçantë për menaxhimin e të dhënave Shpërndaje në Facebook Share në Twitter

Bitcoin sapo u transformua në moshën 13 vjeçare, si dhe gjatë asaj kohe, blockchain Bitcoin në fakt ka qëndruar i pandotur si dhe sulm i pandjeshëm. Si rezultat, rrjeti Bitcoin ruan një dokument të papërlyer, të pakthyeshëm për çdo blerje të vetme të Bitcoin që'& rsquo; ka ndodhur.

Ne jetojmë në një situatë ekonomike të të dhënave, ku administrimi i të dhënave si dhe menaxhimi i të dhënave po përfundojnë duke qenë disa nga pengesat më të mëdha në tregun e teknologjisë. Pra, vetëm e vërteta që Bitcoin ka trajtuar në të vërtetë për të treguar këtë aftësi unike për të kontrolluar rreptësisht të dhënat e tij kalon. 

Megjithatë, ka'& rsquo; edhe një paradoks i veçantë. Ndërsa blockchains mund të jenë metoda më e njohur për të siguruar administrim të plotë të të dhënave, blockchains thjesht nuk janë& rsquo; t i ndërtuar për t'u marrë me shumë të dhëna.Bitcoin prodhon në lidhje me një gigabajt të dhënash çdo ditë – – një rënie në det është në kontrast me 2.5 kuintilion bajtë të të dhënave të prodhuara në mbarë botën çdo ditë.

Është& rsquo; s vlen të kihet parasysh se kjo telashe nuk është & rsquo; t i përket problemit të shkallëzimit të diskutuar shpesh. Edhe blockchains më të shpejtë thjesht nuk janë'& rsquo; t zhvilluar për t'u marrë me sasi të konsiderueshme të dhënash si dhe hapësirën e ruajtjes. E vërteta që çdo element i të dhënave kërkon të konfirmohet nga rrjeti zhvillon një kufizim integral. 

Por atje'& rsquo; Është gjithashtu e vërteta se blockchains janë cilësime deterministe. Çdo element i të dhënave duhet të provohet, duke nënkuptuar se blockchains vendosen'& rsquo; nuk merren me çdo lloj të dhënash të vjetra. Ata thjesht merren me të dhënat brenda atmosferës së vetë blockchain-it - kështu që në Bitcoin, marrëveshjet justBitcoin. Sistemet inteligjente të marrëveshjeve si Ethereum janë shumë më të gjithanshme, megjithatë marrëveshjet e mençura duhet të jenë në përputhje me procedurat specifike për të ekzekutuar në atmosferën e blockchain. 

Këto kufizime bazë janë arsyeja pse blockchain zakonisht është i disponueshëm për kundërshtim, si p.sh. të qenit një “& ldquo; shërbimi që përpiqet të gjejë një telash." & rdquo;Në të vërtetë, gjatë viteve të tanishme, shumë programues blockchain kanë ndërtuar në fakt shërbime të zhvilluara për të kapërcyer këto kufizime integrale, duke niveluar aftësitë e inovacioneve të blockchain. 

 

Të dhënat si dhe ruajtja e skedarëve

Shumë individë mund të mos e dinë atë, megjithatë shumica e aplikacioneve blockchain nuk janë'& rsquo; t mjaft të decentralizuara sa mund të duken.(* ) marrëveshjet me vlerë që përmbajnë simbole ruhen në Ndërsa blockchain, të gjitha të dhënat e tjera të ndryshme, që përbëhen nga kualifikimet e hyrjes ose detajet përcaktuese, zakonisht ruhen në serverët qendrorë të uebit nga biznesi si AWS. si dhe procedurat e hapësirës së ruajtjes së të dhënave zbuluan një zotim të konsiderueshëm shumë të hershëm në fushën e blockchain, si dhe shumë gjëra kanë ndodhur në fakt për funksionimin e furnizimit

Lexo artikullin:  Financa paralele siguron slotin e 4-të Polkadot Parachain me 300 milion $ Crowdhua

Të dhënat'& rsquo; s që përdorin programuesit e aplikacioneve mundësinë për të korrigjuar këtë problem. Mainnet është ndoshta shembulli më i njohur, duke dhënë hapësirë ​​të decentralizuar të ruajtjes së të dhënave Filecoin individë të pushtetit, të përbërë nga për si dhe aktualisht, Wikipedia gjithashtu. New York City Autoritetet po vlerësojnë procedurën e decentralizuar të qytetit duke mbajtur të dhëna për demografinë, cilësinë e lartë të ajrit, si dhe njoftimet e ligjshme. për 

Natyra përcaktuese e

orakujt

Atmosfera e blockchain e bën atë testimin për të gjeneruar burime të dhënash në natyrë pasi shumica e tyre janë të sistemuara, duke rezultuar në pengesa me varje. një shembull, Për DEX ka nevojë për të dhëna të kostos për të ekzekutuar siç duhet, që janë detaje të mbajtura jashtë zinxhirit. një DEX mund të përdorë API-në e furnizimit të kostos nga një shkëmbim qendror. një që hap DEX përafërsisht të gjitha kërcënimet e trajtimit të Por shoferit të sistemuar. tregjet në bursë janë duke u rregulluar, kjo sigurisht që do të ndikojë në normat në DEX. Nëse do të ishte 2021

orakujt ekzistojnë për të kapërcyer këtë pengesë si dhe për të ofruar

Metoda e decentralizuar e një aplikacioni blockchain për të ekzekutuar duke përdorur të dhëna që nuk & rsquo; ekzistojnë brenda atmosferës së blockchain. sepse është një shembull i tillë, duke dhënë zgjidhje të tilla si furnizimet me kosto të decentralizuara si dhe NFT arbitrare të dëshmueshme si dhe prodhimin e numrave. Chainlink 

AI

diçka aq e pakomplikuar sa të dhënat e kostos mund t'i ofrojnë platformave drejtuese

Nëse një komunitet i tërë DeFi, pas kësaj fotoje çfarë mund të arrihet duke sjellë AI drejt në formulë. për'& rsquo; s vizioni i That, procedura e blockchain Oraichain në bashkimin e AI si dhe blockchain. a lejon programuesit e blockchain të përfshijnë aftësinë e inteligjencës artificiale direkt në marrëveshje të mençura, duke i lejuar asaj një larmi të konsiderueshme atributesh krejt të reja që nuk do të'& rsquo; t ose përndryshe të jetë e realizueshme. Në rrethana, në DeFi, dizajnet e AI mund të edukohen për të përmbushur metodat automatike të tregtimit nëpër DEX, si dhe procedurat e decentralizuara të huamarrjes, duke pakësuar gabimet njerëzore duke përfituar nga pumped up kthehet. AI gjithashtu mund të përfshihet direkt në procedurat e verifikimit, duke përdorur teknika të sofistikuara të njohjes për të anashkaluar ndërlikimin e vargjeve të gjata të adresave, si dhe kërcënimet e fjalëkalimeve të derdhura. 

Lexo artikullin:  Shkëmbimi i kriptove në Hong Kong Coinsuper goditet nga raportet e policisë

Për 

-

merren me sasitë e konsiderueshme të të dhënave - të përfshira,

Për të vërtetë ka nisur(* )që & rsquo; përdoret për të rregulluar, parapërpunuar si dhe sistematizuar të dhënatOraichain trajnimi si dhe funksionet e shqyrtimit. Furnizuesit e inteligjencës artificiale mund të zhvillojnë liqene të të dhënave, si dhe pajisje për ruajtjen e të dhënave në përdorimin e Data Hub në aplikacione brenda zinxhirit dhe jashtë zinxhirit. for është inkorporuar me për të cilat shënon të dhëna si dhe vlerëson stabilitetin dhe besueshmërinë e tyre. Programuesit e blockchain të Data Hub bëhen shumë më të zgjuar në mposhtjen e kufizimeve të teknologjisë moderne, ne mund të parashikojmë të shohim blockchain duke u argëtuar (* )funksion më i madh në rregullimin e pengesave rreth administrimit të të dhënave si dhe menaxhimit të të dhënave. jepet një Qendër etiketimi:(* )artikull i shkurtër

Si funksione informative, just.a nuk përdoret apo synohet të përdoret si sugjerime të ligjshme, detyrime tatimore, investuese financiare, ekonomike apo të tjera.

Disclaimer.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju